Főoldal » Víz csak saját palackból a Grand Canyon térségében

Víz csak saját palackból a Grand Canyon térségében

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hamarosan betiltják a palackozott vizek árusítását a Grand Canyon térségében, mert az eldobált üres műanyagpalackok elrondítják a természeti csoda környezetét.


A nemzeti parkszolgálat által elfogadott terv szerint 30 napon belül csak saját palackban hozhatnak vizet a látogatók.  A hatóság 290 ezer dollárért tíz vízvételi helyet alakított ki a park területén, hogy a turisták a magukkal hozott palackjait újratölthesse.


Parkjainknak a természeti kincseink megóvása és a fenntarthatóság mintaképéve kell válniuk – fogalmazott közleményében John Wessels, a parkszolgálat regionális igazgatója, aki azt várja, hogy az új szabályok csekély hatással lesznek a látogatókra, akik felkeresik az észak-arizonai kanyont.


A Grand Canyont évente mintegy 4,5 millió turista keresi fel. A látogatók által eldobált egyszer használatos palackok a park területén eldobott szemét húsz százalékát, az újrahasznosítható hulladék pedig harminc százalékát teszi ki. Hasonló korlátozást a Utah állambeli Zion Nemzeti Parkban és a Hawaii Nemzeti Parkban már korábban bevezettek.


Forrás: www.greenfo.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.