Főoldal » “Zöldhályog”

“Zöldhályog”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A címben szereplő zöldhályog természetesen nem a szembetegségre vonatkozik. Én most a természetvédelmi problémákkal szemben tanúsított vakságra értem.


Nyáron ismét találkoztam egy emberrel, akinek “zöldhályoga” volt. Számomra érthetetlen módon nem értette meg, miért fontos megmentenünk egy fokozottan védett élőlényt…


Érvelése: Mit számít, ha egy kicsi bogár eltűnik, van helyette más. Az ember az első.


Érvelésem: Mert ha mindig csak egy kicsi élőlény tűnik el, ami helyett van más, előbb-utóbb összeomlik az ökoszisztéma. Ekkor pedig az ember is el fog tűnni, hiszen a természet részei vagyunk, ha nincs természet, nincs ember sem.


Szerintem egyértelmű, hogy természetnek és embernek egymást kell támogatni, az embert a természet szülte, nem pedig fordítva. Érdekünk, hogy megfelelően bánjunk vele. Nélküle mi sem vagyunk. Nem azért kell védeni az élőlényeket, mert az embereknek akarunk keresztbe tenni. Épp az ellenkezője.


Sajnos nem jutottunk dűlőre. Csak elszomorított. Azt hittem, ezt a gondolat menetet még egy emberközpontú egyén is megérti majd.


 


Köszönöm a figyelmet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.