Főoldal » A MIÉRT meghatározása

A MIÉRT meghatározása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Indulunk újra! Nem az első alkalom, hogy ezt tesszük. Hátunk mögött van már több számottevő szerkezeti- és arculati átalakítás, mégis ez az aktuális, a legjelentősebb. Az ok egyszerű: a jelenlegi a legátfogóbb mind közül. Új tartalommal töltöttük meg a projektet -számos olyan ponttal-, ami eddig hiányzott. Ilyen például ez a blog is, vagy az értékein újradefiniálása.

Sokat beszélgettünk az elmúlt időszakban egymás között -a csapatban- a MIÉRT-ünkről. Az okról, ami miatt csináljuk -már több éve- a projektet. Amiért naponta hosszú órákat töltünk a monitor előtt, sokszor hétvégén is. A hajtóerőről, mely az energiánkat adja. Ennek a MIÉRT-nek a szavakba foglalását érzem igazán meghatározó lépésnek a mostani megújulásunk kapcsán. Bár eddig is tudtuk kinek akarunk segíteni és miben. Azonban nem fogalmaztuk meg egyszerűen és közérthetően, hogy azt bárki megértse, és azonosulni tudjon vele. Ez most sikerült, így hangzik:

“Hiszünk benne, hogy mindenki számára létezik olyan szakma, amelyben önmagára találhat, kiválóvá válhat és jelentőset alkothat. Hisszük, hogy kis segítséggel mindenki rá is lelhet.”

Úgy gondolom, mi -a csapatunk tagjai- megtaláltuk ezt a területet, amiért lelkesedni tudunk. Egy mondat erejéig ki is térek a lelkesedés szóra. Ennek a kibontott jelentése: a lélek ébredése, vagyis egy olyan folyamat, amely során önmagunkra találhatunk az életünk minden területén, többek között a munkánkban is
Mi ebben szeretnénk segíteni a Felsőfokon.hu szakmai blogmagazinnal. Úgy építjük fel a rendszert, hogy olyan szakemberek, szakmai szervezetek és vállalatok mutassák be szakmájukat vagy a területüket, akik vagy amelyek tagjai, igazán szeretik amit csinálnak. Az ilyen embereknek, ha felteszik a kérdést: “Mivel foglalkoznának, ha újrakezdhetnék?”-egyértelmű a válaszuk: “Ugyanazzal, amivel most is.”
Ők valóban elkötelezettek szakmájuk iránt, és ők tudnak másokat is lelkesíteni saját példájukkal.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.