Főoldal » Aktív blogok a közösségért

Aktív blogok a közösségért

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ezt a témát az internet legpozitívabb blogjában, a Derűlátó blogban találtam. De a kép nem onnan származik. Azt interneten találtam, és szándékosan a három testőr kulcsszót írtam be, hiszen az ő jelmondatuk: “Egy mindenkiért, mindenki egyért!” fejezi ki a legjobban a közösségi összetartás erejét. A témaválasztáson és a vezérképen kívül minden a saját gondolatom, és nem véletlen, hogy az aktív blogokról és a közösségről Magyarország legnagyobb és legjobb szakmai bloggerközössége, a Felsőfokon jutott eszembe.

A Felsőfokon a közösség erejével talán a szakmaiságért tehet a legtöbbet. Ebben kt közösség is sokat segít nekünk. Az egyik a szerzőink közössége, akik egymás cikkét gondosan ellenőrzik, hozzászólásaikkal kiegészítik, tökéletesítik. Ezt a munkát a szakág- és szakterület-vezetők közössége és a főszerkesztőség koordinálja, akik gondosan válogatják és szakmailag ellenőrzik szakterületük blogereit, és igyekeznek közösséggé formálni a szerzőinket. A másik közösség az internetezők közössége, akik blogjainkat olvasva megismerhetik a szakmaiság lényegét, és terjeszthetik ezt a szemléletet, sőt, hozzá is szólhatnak a bejegyzéseinket, így emelhetik szakmai színvonalunkat.

Mi tartja össze a bloggerközösséget?

 • A közös szakmai érdeklődés és színvonal.
 • Az évente 2-3 alkalommal megrendezett szakterületi és központi rendezvények.
 • A szakterületi levelezőlisták.
 • A szakterületek Facebook csoportjai és a Felsőfokon hivatalos központi Facebook oldala.
 • A hozzászólási lehetőség egymás blogjához, ami interaktívvá teszi a blogírást, és összehozza ez egymás cikkeit olvasó szerzőket.
 • A közvetlen kapcsolatteremtés egymással az adatlap Kapcsolat menüpontjában.
 • Az adatlapokon és a feltöltött önéletrajzokban található információk, amelyekből minden fontosat megtudhatunk egymáshoz és könnyebben megtalálhatjuk a közös pontot.

És mire képes ez a bloggerközösség? Mire képes a közösség ereje? Együtt bármit elérhetünk, amit külön nem.

 • Havi 73000 egyedi látogatót.
 • Többezer szakmai cikket, amit érdemes elolvasni.
 • Szakmai szervezetek is felfigyelnek ránk, és komoly partnernek tekintenek. Ez több szempontból is fontos:
  • Könnyebben felhívhatjuk a figyelmet az aktuális hírekre, problémákra és a lehetséges megoldásokra.
  • A bloggerek könnyebben fejlődhetnek szakmailag, és gyorsabban elhelyezkedhetnek.
  • A szakmai szervezetek rajtunk keresztül megismerkedhetnek egymással és értékes szakmai kapcsolatokat építhetnek. Ugyanilyen értékes kapcsolatokat építhetnek egymással a szerzőink, sőt a szerzők és a szakmai szervezetek között is kialakulhat kapcsolat.
 • Nem csak a szakmai szervezetek, hanem az olvasóink, az olvasók ismerősei és így a szakmai szervezeteken és az olvasókon keresztül az egész ország felfigyelhet ránk, így fontos ügyek mellé állhatunk. Ilyen fontos ügy pl. a környezetvédelem, amire a folyamatban lévő környezetvédelmi kampányunkkal hívjuk fel a figyelmet.

Mindez nagyon nehéz lenne egyedül. De együtt, a közösség és az összefogás erejével megcsináltuk, és szeretnénk egyre tovább fejlődni szakmailag és ismertségben is, hogy továbbra is mi legyünk Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb szakmai blogmagazinja, és témáinkal minél többet tehessünk az emberekért. Ez a közösség ereje a Felsőfokon.hu blogmagazinban, az Aktív Blogok Napján. Legyetek aktívak, hogy a közösség ereje megmaradjon!

Források:

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.