Főoldal » Az egyéniség 12 jellemvonása

Az egyéniség 12 jellemvonása

Az egyéniség 12 jellemvonása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

     Az egyéniség 12 jellemvonása tartalmazza a legfőbb jellemzőket, amelyek valakit kivételes egyéniséggé tesznek. Az egyéniség nagyszerű! Az egyéniség ad színt az életnek és viszi előre a világot. Igazából minden ember egyéniségnek születik, mégis csupán kis részük lesz valódi egyéniség. Az egyéniség hasonló a virághoz. Megfelelő talajban kikel. Elegendő figyelemmel gondozni, öntözni, kell. Odafigyelést igényel, és sok-sok napfényt, ha mindezt megkapja, csodás szirmokat bont és egyedülálló szépségű virágot növeszt. Káprázatos és ragyogó, mindenki szeretné megpillantani, gyönyörködni benne, illatát magába szívni.

Kapcsolódó téma: A sikeres ember 12 jellemvonása

 

Egyéniség

Az egyéniség mindazon jellemzők összességét jelenti, amelyek által valaki mindenkitől megkülönböztethetően egyedi, kiemelkedő, sőt egyedülálló. Az egyéniség egyrészt sajátos egyéni jellemzőket jelent, másrészt az átlagból kiemelkedő tulajdonságokat. Attól még nem egyéniség valaki, ha csak más mint a többi, s attól sem, ha valamiben kiemelkedő, de egyébként teljesen átlagos.
Az egyéniség egyedi és kiemelkedő, vagyis eltér az átlagtól és valamiben ki is emelkedik. Magyarán, nem összetéveszthető senkivel, ha találkozol vele, nem felejted!
Alább az egyéniség legfőbb jellemvonásait fejtem ki, amely sok szempontból azonos a sikeres ember tulajdonságaival, azonban nem azonos a sikeres emberrel! Ugyanis ha valaki valamiben sikeres, attól még nem biztos, hogy igazi egyéniség. A sikeres emberek tulajdonságai egy sokkal hosszabb lista lenne, de itt kifejezetten az egyéniségről van szó.
9 alapvető jellemvonást és 3 járulékos tulajdonságot találtam közös jellemzőként a kivételes egyéniségeknél. Ez a 12 jellemző az egyéniség 12 jellemvonása.

 

Az egyéniség 9 alapvető jellemzője

 

1. Senkihez sem hasonlítható

A személyisége olyan egyéni tulajdonságokból, képességekből és összetevőkből áll, olyan egyedi jellemzők sajátos kombinációja, amely senki másban nincsen meg ugyanúgy.
Közbevethetnénk itt, hogy ez minden emberre ráhúzható. Azonban van egy lényeges különbség: az átlagemberben ezek a jellemzők látensen vannak jelen, úgyszólván beleolvadnak az átlagba, míg az egyéniségben megnyilvánulnak!
Az átlagember igyekszik hasonlítani a többséghez, míg az egyéniség saját magát mutatja!

 

2. Tudja, hogy mit akar

Az igazi egyéniségek nem várják meg, hogy mások, a társadalom, vagy a körülmények mutassanak nekik utat. Ők pontosan tudják, hogy mit akarnak, és meg is teszik. Míg az átlagos embernek csak vágyaik vannak, az egyéniség határozott célokkal rendelkezik.

 

3. Azt teszi, amit helyesnek érez

Az egyéniségeknek nagyon fejlett, belső vezérlőrendszerük van. Belső késztetés és motiváció hajtja őket, „ösztönösen” tudják, mi az, amit tenniük kell. Nincs szükségük mások bátorítására, helyeslésére, működésüket egyfajta lelki-szellemi világosság határozza meg, tudják, mi az ami jó számukra, és másoknak is.

 

4. Vállalja a felelősséget tetteiért és életéért

Az egyéniség sosem keres feltételeket és körülményeket. Létrehozza és megvalósítja anélkül, hogy emberekre vagy helyzetekre hárítaná valami megtörténtét, vagy meg nem történtét.
Nem hibáztat és nem hárít, saját magán dolgozik és elfogadja önnön képességeinek és lehetőségeinek mindenkori állapotát.

 

5. Életét magasabb célok vezérlik

Amíg az emberek többsége csak arra törekszik, hogy minél könnyebben boldoguljon, kielégítse vágyait, vagy élvezze az életet, az igazi egyéniség távolabbra néz. Tudja, hogy küldetése, feladata van, amelyet csak ő tud elvégezni és eszerint él. Vannak átlagos dolgai és vágyai, de ezek nem mérhetőek ahhoz a motivációhoz, amelyet egy, az anyaginál sokkal magasabb szintű elv vezérel.
Képes nagy dolgokat megalkotni és eredményeiből az emberi közösség is részesül.

 

6. Személyisége mágnesként működik

A személyiségében van valami varázslatos, valami elbűvölő, magával ragadó, az emberekben érzéseket kelt! Felébreszti a bennünk szunnyadó vágyakat, erőket, lehetőségeket. Képes felszínre hozni legjobb oldalunkat.
Nagy vezetői erővel rendelkezik, életével és kisugárzásával vonzást kelt és példája új lehetőségeket nyit meg mások számára.

 

7. Legyőzhetetlen – minden helyzetből feláll

Az egyéniség sem tökéletes, ő is hibázhat, elbukhat, tévedhet, és bizonyos területeken lehet sikertelen. Azonban az ő számára ezek csak a tanulási folyamat részei. Belátja ha az nem az ő útja, vagy újrakezdi és folytatja, miután megvizsgálta hol hibázott.
Mindig „alapállásban” van, ahonnét bárhova elmozdulhat. Rugalmas és körültekintő, tudja, hogy mindig minden folyamatban van és változik, ezért semmi sem állandó. Követi a változást és meglovagolja. Amíg mások elvesztik a kedvüket, ő a sikertelen eseményeket is a sikerhez vezető lépéseknek tekinti.

 

8. Felülemelkedik a hétköznapokon

Az egyéniség mindig arra törekszik, hogy jól érezze magát. Tudván, hogy ez természetes állapota, nem rágódik apró-cseprő problémákon, képes távolról figyelni a dolgokat. Nem aggódik az éppeni feladat megoldásán, tekintetét a távoli célra szegezi. Nem hagyja, hogy mindennapos, negatív, vagy éppen befolyásolhatatlan dolgokkal terheljék elméjét, arra figyel amit tud és tesz.

 

9. Mellette nem lehet unatkozni

Ő változatos, sokoldalú, és mindig találni benne valami újat. Érdekes, titokzatos, meglepő, folyton hatást tud gyakorolni ránk. Minden helyzetben feltalálja magát, sosem csügged. Mindig vannak ötletei, képes a legváratlanabb húzásokra.

 

 

Az egyéniség 3 tulajdonsága

 

1. Fejlett érzelmi intelligencia

Az érzelmi intelligencia összetett fogalom, magában foglalja saját érzelmi állapotunk felismerését, vezérlését, átirányítását, s egyben mások érzelmeinek felismerését, és azok pozitív felhasználását a kapcsolatokban.
A fejlett érzelmi intelligenciával rendelkező ember tisztában van érzelmei működésének mikéntjével, azok kapcsolatával gondolataira és tetteire. Képes úgy irányítani saját érzelmeit, hogy azok építő jelleggel működjenek közre tevékenységeiben. Hamar felismeri mások lelki működését, rezdüléseit, ezért könnyen kerül közös hullámhosszra másokkal.
Az egyéni és a közösségi sikerekben is nagy jelentősége van az érzelmi intelligencia fejlettségének. Az egyéniségek magasan fejlett érzelmi intelligenciával rendelkeznek, ezért képesek kiemelkedő tettek végrehajtására és másokból is kiemelkedő teljesítményeket kiváltani.
Az érzelmi intelligencia fejleszthető.

 

2. Kreativitás

Az egyéniség sokoldalú, találékony és alkotásra termett. Képes lényének legrejtettebb zugaiból is ötleteket előhúzni. Hatalmas képzelőereje van, lelkileg-szellemileg bármilyen jövőbeli helyzetben el tudja képzelni magát. Nem csak az eszét használja, mélyen intuitív, több szintről merít.
Könnyen ráhangolódik a szokványos tudatállapottól eltérő frekvenciákra, és ezen élményeiből merít.

 

3. Humorérzék

Még nem láttam olyan egyéniséget, akinek ne lett volna humorérzéke. A humorérzék együtt jár a lelki fejlettséggel. A humor isteni. A humor bölcsesség. A humor élet. És ezalatt természetesen a jó humort értem. A mások rosszindulatból, vagy tudatlanságból való kifigurázása nem humor, hanem butaság.
A valódi egyéniségeknek nagy érzékük van a humor iránt és értékelik is azt.

Ezen cikk óriási népszerűségének következményeként 2016-ban elkészült egy teljes könyv a témáról,
amelyet itt tekinthetsz meg: A kiváló egyéniség 50 jellemvonása – Hogyan lehetsz Te is ilyen

Ez pedig a weboldal, amely ezzel foglalkozik: Egyéniségépítés

 

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.