Főoldal » Brilliáns elmék Budapesten

Brilliáns elmék Budapesten

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Singularity University első európai exponenciális technológiai csúcstalálkozóján -2013. november 15-16.

 Az előadók között szerepel Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója, Neil Jacobstein, a DARPA, a GM, a Boeing és az amerikai hadsereg mesterséges intelligenciával kapcsolatos projektjeinek tanácsadója, Gregg Maryniak, az energetika, az űrkutatás és a repülés szakértője, valamint Dr. Daniel Kraft őssejtkutató is.

  • A konferencia témái többek között: mesterséges intelligencia, robotika, biztonság, gyógyszerészet, idegtudomány, biotechnológia, energia, 3D nyomtatás,  pénzügy, valamint az exponenciális vállalkozások.
  • A Singularity University (SU) hasonló eseményeket tervez a jövőben a világ több városában.
  • A budapesti csúcstalálkozó az eseménysorozat első állomása.

 

MOUNTAIN VIEW, BUDAPEST – A SINGLUARITY UNIVERSITY SUMMIT EUROPE célja, hogy megismertetesse a cégvezetőkkel az exponenciális technológiák nyújtotta lehetőségeket és alkalmazásukkal járó előnyöket. Az eseménynek a Budapest szívében található, újjáépült Liszt Ferenc Zeneakadémia ad otthont 2013. november 15-én és 16-án.

 

A Singularity University programjai már öt éve készítik fel az egyéni résztvevőket és szervezeteket az exponenciális technológia okozta változásokra.  Képzéseik gyökeresen megváltozatják gondolkodásunkat és hozzájárulnak a technikai fejlődés szélesebb körű hatásainak felismeréséhez és megértéséhez. Bemutatják, hogy e változások együttesen igen rövid idő alatt hogyan formálnak át mindent körülöttünk. A budapesti csúcstalálkozó ebbe a „tudásba” enged betekintést: az esemény során a résztvevők megismerhetik, hogy hogyan tekinthetünk úgy korunk nagy kihívásaira, mint a 21. század legnagyobb lehetőségeire és hogyan lehet ezeket lehetőségeket megfelelően kihasználni.

„A technológia az élet minden területét átformálja. A Szilícium-völgy az innovatív gondolkodás és ötletek hatalmának metaforájává vált” – mondja Ray Kurzweil feltaláló és jövőkutató, az SU társalapítója, a Google fejlesztési igazgatója. „Amint a hagyományos lineáris gondolkodásmód helyett elsajátítjuk az exponenciális gondolkodást, megváltozik az életfelfogásunk és az üzlethez való hozzáállásunk is. Meg kell értenünk a technológia demokratizáló erejét és ünnepelnünk kell az unortodox gondolkodásmódot – az ötletek ötleteit.” 

Dr. Peter H. Diamandis, az SU társalapítója, az Abundance írója szerint „Az Európai Unió által alapított EIT központjaként Budapest a legoptimálisabb helyszín az első nyílt, Egyesült Államokon kívüli csúcstalálkozó megrendezésére. A SUMMIT EUROPE egy vibráló és fontos párbeszéd lesz az exponenciális technológiák szerepéről, azok hatásáról a fejlődő nemzetekre, valamint arról, hogy új befektetések esetén, milyen területeken van szükség kapitalizációra. Arról is szó lesz, hogy a mesterséges intelligencia, a robotika, a 3D nyomtatás területeinek eredményei, valamint a radikális biotechnológiai és bioinformatikai áttörések, hogyan befolyásolják és forradalmasítják egyre nagyobb mértékben világunkat.”

Online regisztráció, további információ: www.SingularityU.org/eu-summit/

A Singularity University-ről

Singularity University (SU) küldetése azon vállalati, tudományos, pénzügyi és kormányzati vezetők új generációjának összekapcsolása és oktatása, akik törekszenek az exponenciálisan fejlődő technológiák megértésére és alkalmazására az emberiség nagy kihívásainak megoldása érdekében. A Singularity University 2009 óta több mint 70 országból fogadott diákokat és iparági vezetőket a Szilícium-völgyi fő campuson, ahol 10 hetes nyári vezetői programokat és specializált vezetői képzéseket kínál a világ minden tájáról érkező érdeklődők számára. Az intézmény számos vállalattal működik együtt, partnerei között megtalálható az Autodesk, a Cisco, a Coca-Cola, az ePlanet Ventures, a GE, a Genentech, a Google, az Intelius, a Kauffman Foundation, a Nokia, a Steelcase és a Triple Ring Technologies.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.