Főoldal » Egy év

Egy év

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

1 éves a blogom.

Még tavaly februárban láttam egy bloggerkereső hirdetést, és jelentkeztem rá. Március 3-án indult az első blogom (még 2011-ben), akkor még a mérnöki szakterületen, mert oda kerestek bloggert. Megpályáztam környezetmérnökként, és csakis az én kedvemért elindult a mérnöki szakterületen egy környezetmérnök szakág, ahol környezetvédelmi témákkal foglalkoztam.

Ez után beindult a karrierem. Májusban már szakágvezető lettem (a szakág egyedüli bloggereként :)), és már szakágvezetőként vettem részt 2011. május 28-án a Felsőfokon első kick-off konferenciáján. Az első blogom még mindig megvan: Mészáros András blogja.

Júniusban kerültem át a környezetvédelem szakterületre, ahol egy új blogot indítottam. A régi is megmatradt, és még mindig környezetmérnök szakágvezető voltam, de már 2 szakterülethez tartozott a szakág (mérnöki és környezetvédelem). Az új blogom Környezetvédelmi blog címmel indult, és fogalmam sem volt, hogy miről írjak, úgy gondoltam, hogy majd ott válaszolok környezetvédelmi kérdésekre. De az Itt lehet kérdezni című bejegyzésre csak 1 téma javaslat érkezett: írjak védett állatokról. El is kezdtem a témát, aztán később kibővült a blog, a neve viszont leszűkült: Természetvédelmi blog lett belőle. Szorgalmasan írtam a blogomat, és reklámoztam a Felsőfokont. Ennek meg is lett az eredménye: szeptember 24-én a második kick-off konferencián oklevelet kaptam, mint a legtöbb bloggert mozgósító szakág vezetője 2011 nyarán.

2011. szeptember végén indítottam magánszorgalomból egy blogot: élményeim a Felsőfokon blogmagazinban, szubjektív benyomások és hasznos tanácsok kezdő bloggereknek. Ez volt ez a blog, a Bloggerélet. Én magamtól nem tudtam volna szakterületbe sorolni, végül a média és marketing szakterületre került.

Október 27-én kaptam egy felkérést, hogy vegyem át a környezetvédelem szakterület vezetését. Elvállaltam, és november 3-án kaptam meg az admin jogokat, ekkortól tekintem magam szakterület-vezetőnek.

November végén támadt egy ötletem: össze kellene gyűjteni a veszprémi bloggereket. Decemberre szerveztem egy találkozót, de érdeklődés hiányában elmaradt. Kevés veszprémi bloggerünk van még…

Így ért véget 2011. A Felsőfokon blogjaim szempontjából sikeresen. Aztán az év elején, január 14-én részt vettem egy online marketing képzésen, Felsőfokon-bloggereknek, ami megerősített, hogy nem csak bloggerként, hanem szakterület-vezetőként, marketing szempontból is jó úton járok.

A következő lépés az volt, hogy január közepén néhány nappal a képzés után egy meglepő felkérést kaptam: legyek én a főszerkesztő-helyettes, gyűjtsek bloggereket, mozgósítsam a szakterület-vezetőket, és belátható időn belül érjem el, hogy minden szakterületen legyen napi 1 bejegyzés. Talán valamikor tavasszal el is érem. Február elejétől kaptam meg ezt a tisztséget, és kb. ezzel egyidőben, ehhez a munkához is kapcsolódva elindítottam a negyedik, és egyelőre utolsó blogomat, ezt már tudatosan a média és marketing szakterület Felsőfokon blog szakágában: Gyakran ismételt kérdések.

Ilyen gyors karriert csak a Felsőfokon blogmagazinban lehet elképzelni, nagyon örülök neki, és én, mint szakterület-vezető, főszerkesztő-helyettes, 4 blog tulajdonosa 2 szakterületen és oklevéllel kitüntetett blogger igyekszem ezeket az eredményeket felülmúlni, a főszerkesztőség és a szakterületemhez tartozó bloggerek bizalmát hosszú távon megtartani. Remélem még sokáig lehetek része ennek a szakmailag is kitűnő és jó hangulatú bloggerközösségnek. Szakterületem bloggereivel élőben is találkozom március 17-én Veszprémben, és remélem, hogy a személyes találkozás után sem ábrándul ki belőlem senki. (A kapcsolódó bejegyzések között a 4 blogom első bejegyzéseit és a találkozókat reklámozó blogbejegyzéseket linkeltem.) Köszönöm a bizalmat és az együttműködést mindenkinek, a jövőben is igyekszem kiérdemelni.

Kép: http://valamike.freeblog.hu/files/torta2.JPG

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.