Főoldal » Euronews függetlenül hírekkel Magyarországon – médiatörténelmi lépésnek tekinthető

Euronews függetlenül hírekkel Magyarországon – médiatörténelmi lépésnek tekinthető

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Médiatörténelmi jelentőségűnek értékeli Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus a 11 nyelven dolgozó Euronews magyarországi megindulásának felröppent információit.


A független, tárgyilagos hírekre a Brüsszelben folyó munkáról, fordítva a magyar pártpolitikai érdekektől lényegesen mentesebb esemény és hírtovábbítás Magyarországról Európa tagállamai felé nagyban járulhat hozzá a magyarországi jogállamiság, demokrácia visszaerősödéséhez.


Magyarország ezzel egy több, mint 300 milliós nézettségi körbe tud belépni jól, vagy rosszul.


Országbíró Zoltán szerint külön értéke a csatornának, hogy a híreit saját forrásból állítja elő, így az MTVA és más esetlegesen befolyásolt médiaforrások e tekintetben háttérbeszorulnak.


Mérsékelt demokrata politikusként Országbíró Zoltán kifejezetten üdvözlendőnek tartja a független médiumok minél nagyobb számban való jelenlétét Magyarországon.


Különösen a választások előtti évben való független sajtótájékoztatás megteremtése lehet hasznos a magyar állampolgárok számára.(Közép-Európa Közéleti Szemle)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.