Főoldal » Független sajtó és központi médiumok kettőse

Független sajtó és központi médiumok kettőse

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sokszor merül fel a kérdés vélemény újságírás, vagy tényújságírás a kívánatosabb?!


Jelen oldalon a kívánalmak közül a média kiegyensúlyozottsága és sokszínűsége elementáris követelmény, ehhez az egymás mellett meglévő újságírás változatok bőven elférnek, egyenesen szükségesek.


Független sajtó és központi médiumok kettőse (média duó) lényeges a társadalom számára, hiszen eltérő ütemben, eltérő arányban fogják fel a társadalom aktuális törésvonalainak kialakulását, a társadalom rombolását jelentő különböző döntések hatásait.


Sem a foglalkoztatás, sem a KKV szektor megélénkítése nem halad elvárható ütemben, mert káros hatású jogszabályok visszatartják a gazdaság szereplőit a foglalkoztatástól, a piac erőteljesebb megdolgozásától.


Jó példát adhat erre a rezsicsökkentés témája, vagy a devizahiteles társadalmi károk hatásai.


A központi médiumok a rezsicsökkentést már szinte reggeltől-estig ismertetik ezer oldalról, szórványosan hírt adva, véleményt közölve a társadalom igazi időzített bombájáról a devizahitelesek csapdájának lényeges elemeiről.


Valós társadalmi helyzet, hogy  a rezsicsökkentés kormányzati kommunikáció és társadalmi hangulatjavítás  “húzóágazatát” megtörheti a devizahitelesekkel, magánszemélyekkel szemben gyakorolt fizetési meghagyás és végrehajtás szabályainak károkozása.


Több politikai értékelő, illetve a józan ész politikai erői, közöttük pl. az Országbíró Zoltán által életre hívott mérsékelt demokraták állítják a devizahiteleseket már nem lehet tovább megtéveszteni “szalámi taktikával” – ez a kormányzó politikai erőnek az egyik legnagyobb kihívás!


Részben a bíróságokon növekvő számú devizahiteles perek áttörhetik a jogalkalmazás gyakorlatát.


A jogalkalmazás feszültsége az I. fokon eljáró és a fellebbviteli bíróságokon kitapintható a döntésekben.


Részben a devizahitelesek társadalmi csoportjai egyre szervezettebbé válnak, egy halogató, vagy nem kellően alapos politikai döntés, majd jogi lépések a kormányzat részéről jelentős belpolitikai fordulatot hozhatnak.


Ezen kérdésekkel a központi médiumok nem foglalkoznak, “agyonhallgatják” a társadalomra érzékeny politikai személyiségek véleményét, javaslatait, míg a független sajtó több változatban is érzékeli a társadalom ezirányú mozgásait. (Pl. Simó Endre stb.)


Összességében Magyarország fejlődését a független sajtó elsődlegessége, a központi médiumok másodlagossága szolgálja.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.