Főoldal » G3 Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse

G3 Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

G3

Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse

2012. augusztus 1.

BudapestAréna

2012. augusztus 1-én a BudapestAréna színpadán játszik a G3 formáció, mely napjaink legjobb gitárosait sorakoztatja fel. Az alapító Joe Satriani mellett Steve Vai és Steve Morse mutatja be virtuóz gitárjátékát. A koncert 3 különböző zenekar előadásából áll majd, melyek egyenként 40-45 percig tartanak majd. A végén pedig a közös G3 Jam.

A G3-at Joe Satriani alapította 1996-ban. Kezdetektől fogva számos fantasztikus gitárművészt vonultatott fel: Steve Vai, Eric Johnson, Kenny Wayne Sheperd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli John Roth, Michael Schenker, Adrian Legg.

Steve Morse

Steve Morse amerikai gitáros és zeneszerző. Leginkább a The Dixie Dregs alapítójaként ismert, valamint a Deep Purple legújabb tagja. Morse karrierjét különböző zsánerek ölelik körül, mint a rock, country, funk, jazz klasszikus zene és ezek fúziói. Virágzó szóló karrierjéhez tartozik egy rövid munkafolyamat a Kansas-szal a ’80-as évek közepén.

Morse a világ egyik legkeményebben dolgozó gitárjátékosaként van számon tartva. Ismert sokrétű zeneszerzői készségeiről és virtuóz gitárjátékáról. A Guitar Player magazin 5 éven keresztül a legjobb gitárossá választotta. John Pertucci legnagyobb hatású gitárjátékosként idézi őt. Morse hosszú évek során bizonyította zsenialitását. 47 album után továbbra is feszegeti a zenei határokat.

Steve Vai

A Grammy-díjas gitárvirtuóz Steve Vai, igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rock világban. Kezdve talajrengető “Passion and Warefare” című albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlő hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra.

Vai graduált a Berklee-n 1979-ben és 2000-ben a zene doktorává avatták.

Először 1980-ban lépett reflektorfénybe, mint Frank Zappa gitárosa. Vai kitörölhetetlen zenei hatása szólókarrierjének ideje alatt következett be.

Vait karrierje során nagyon sokban inspirálta a mély spirituális elkötelezettsége, melyet a zenéjében tökéletesített.” A legfontosabb dolog az életemben hogy megpróbáljam elérni a lelki egyensúlyt, mert minden abból ered” – magyarázza Vai.

Vai egyik legfontosabb jótékonysági tevékenységét a Make A Noise Alapítványnál fejti ki, melyet Richard Pike-kal alapított 1988-ban. A szervezet célja hangszerek és zenei tanulmányok finanszírozása fiatal tehetségek számára.

Vai a NARAS-ban (National Academy of Recording Art and Sciences) végzett munkáját is nagyon fontosnak tartja, ahol nemrégiben igazgatósági tagnak választották.

Joe Satriani

Korunk egyik legnagyobb gitárhőse mind a szakma, mind a közönség egybehangzó véleménye szerint az amerikai Joe Satriani. A ’80-as évek második felétől aktív gitáros eddig 11 stúdió albumot jelentetett meg, a sorlemezek mellett koncertalbumok és válogatáslemezek teszik teljessé az eddigi életművet. Satriani turnézott többek között Mick Jagger-rel, a Deep Purple-lel. A gitáros tanítványai közé tartozott Kirk Hammett (Metallica), Steve Vai és Larry LaLonde (Primus). 20 év telt el azóta, hogy a gitár fenomén Joe Stariani sokkolta a világot Not of This Earth című bemutatkozó szólólemezével. Satrianinak álomszerű karrierje van. A sorozat a tanárként megszerzett hírnévvel kezdődött és a legnagyobb gitárosként folytatódott. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy nominálással, 3 platina DVD-vel, a történelmi G3 formációval a háta mögött Satriani egy példa nélküli személyiség. Hogy miért? Mert ez több mint gitárjáték.

Linkek:

http://www.youtube.com/watch?v=ts4YHvJYQAI

http://www.youtube.com/watch?v=y-CC2jOVNSI

Jegyek kaphatók március 22-től kaphatók a Ticket Express jegyirodában és az Eventim hálózatában.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.