Főoldal » Havasi symphonic concert show

Havasi symphonic concert show

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.
Brian Burke amerikai rendező lesz az új Havasi Symphonic Concert show kreatív rendezője. A show december 9-én,19órakor a Budapest Sportarénában kerül bemutatásra. Először dolgozik kelet-közép-európai produkcióban Brian Burke, aki jelenleg a nagyköltségvetésű show-műsorok világában az egyik legkeresettebb rendezőnek számít.
Nevéhez fűződik Céline Dion “The New Day” elnevezésű las vegas-i show-jának művészeti rendezése is, amelyen Franco Dragone-val, a Cirque du Soleil megalkotójával dolgozott együtt.
Az előadással a színházi szórakoztatás új formáját, valamint a dal, az előadóművészet, az innovatív színpadtechnika és a korszerű technika ötvözetét honosítoták meg. A műsor a zenetörténet egyik legmagasabb bevételt elérő produkciója lett, mely több mint 400 millió dollárt hozott négy és fél év alatt.
Brian Burke a Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár korábban olyan popsztárokkal dolgozott együtt, mint Elton John, Céline Dion, Marc Anthony vagy Pitbull, az Il Divo 2012-es turnéjának megrendezésénél kedvet kapott a klasszikusabb irányzathoz is. Elmondása szerint mindig is szeretett volna egy komoly, klasszikus zenei produkciót különleges, modern látványvilággal felruházni, ezért Havasi Balázs megkeresése számára egy álom megvalósulása volt, így azonnal igent mondott rá.
A Havasi show-t azért tartja különlegesnek, mert ebben az esetben a zeneszerző és az előadó ugyanaz az ember, és erre ilyen nagyszabású produkciók esetén Amerikában sem igen tud példát mondani. Havasi zenéjébe elsőre beleszeretett, és meggyőződése, hogy egy olyan show-műsort láthat majd év végén a magyar közönség, amely Las Vegas-ban is megállja majd a helyét.
Az Aréna koncert vizuális világáért egy francia látványtervező, Gilles Papain felel majd. Gilles Papain nevéhez Amerikától Japánig, Mexikótól Indiáig számos színpadi produkció fűződik, profi színházi szakember, éveken át volt a Marseilles-i Operaház, illetve a Monte Carlo-i balett kreatív munkatársa. Dolgozott együtt Paula Abdul-lal, Céline Dion-al, de ő volt az Aida, az Otello és a Faust nemzetközi balett premierek elsőszámú látványtervezője is.
Számára nem idegen a klasszikus zenei világ, Havasi Balázs zenéjét nemzetközinek tartja, és egy Magyarországon korábban még soha nem látott vizuális világot szeretne a Budapest Sportaréna színpadára varázsolni.
HAVASI Symphonic Aréna Concert Show

A11 platinalemezzel rendelkező modern klasszikus zeneszerző és zongoraművész HAVASI, akinek a koncertjeit az elmúlt három évben több mint 200 millióan látták világszerte, 2012. december 9-én a Budapest Sportarénában mutatja be eddigi legnagyobb zenei show műsorát, a HAVASI Symphonic Arena Show-t.
A HAVASI SYMPHONIC Arena Show egy egész estés grandiózus színpadi show, melyben több mint 150 művész vesz részt Indiától Örményországig. A projekt HAVASI utazásainak élményvilágán alapszik, és különböző népek zenei stílusjegyeit egyesíti a klasszikus szimfonikus zenekari hangzással.
A szimfonikus zenekar és a hatalmas kórus mellett japán dobosok, egzotikus hangszerek és 20 kiváló világzenei szólista bizonyítja be, hogy egy olyan, 21. századi zenei nyelvezet jött létre, amelyet az egész világon mindenki megért.
A több mint kétórás zenei utazás egy lélegzetelállító szimfonikus élmény, melynek során HAVASI a közönséget hat különböző zenei jeleneten keresztül repíti magával.
Minden egyes jelenet szervesen kapcsolódik egymáshoz, de az eltérő hangulati, és a folyamatosan változó látványelemek miatt a publikum egy rendkívül intenzív élményt él át, amely leginkább egy érzelmi hullámvasutazáshoz hasonlítható. A show a Monumentalitás, az Örökség, a Lélek, a Tisztelet, a Képzelőerő és a Szenvedély témakörein keresztül jut el a hatalmas Finálé-ig, ahol minden művész, aki korábban feltűnt egyszerre szerepel majd a színpadon.
A képzelet ereje: a zenekar és a szólisták
Minden igazi siker mögött komoly csapatmunka áll. A HAVASI Symphonic Concert Show állandó szimfonikus zenekara a Budafoki Dohnányi Zenekar, akik nemrégiben Sting Symponicity turnéjában is közreműködtek. A show hangszerelője és karmestere Pejtsik Péter, aki gyakran komponál vagy hangszerel olyan nemzetközi megrendelők számára, mint a BBC, az Eurodisney, vagy a Peter Gabriel által alapított Real World Records.
A show sokszínűségét szimbolizálja az a közel 20 szólista, akik mindannyian különleges hangszereiknek a mesterei. Lajkó Félixet, a “Vajdaság Paganinijét” sokan sokféle jelzővel illették már, de abban mindenki egyetért, hogy ha hegedűt vagy citerát kap a kezébe, ott kő kövön nem marad. Szirtes Edina “Mókus”, aki zenekarával rendszeresen turnézza körbe Európát az éneklés mellett csak rá jellemző hegedűléséből is ízelítőt ad majd. Szokolay “Dongó” Balázs nemrég a Skót Királyi Akadémia meghívására Skóciában tartott előadást egyik kedvenc hangszeréről, a magyar dudáról, amelyet meg is szólaltat majd. Andrejszki Judit a régizenei élet emblematikus alakja. A Kyo-Kito Taiko japán dobcsoport mellett EnDI, Magyarország legnépszerűbb rock zenekarának dobosa vezeti majd a ritmus szekciót.
Az örmény duduk, az ír furulya, az afrikai darbuka dob vagy a kínai kéthúros hegedű olyan egzotikus hangszerek, melyekkel ritkán találkozhat a nagyközönség. Szívbemarkoló hangjuk azonban mindenkinek ismerős lehet a filmzenék világából. A HAVASI Symphonic kultúrákat, embereket hozhat közelebb egymáshoz, egyszerre szimbolizálja a népek különbözőségét és a zene egyetemességét, miközben népszerűsíti a közös zenélés örömét. 2012 december 9-én a zene Magyarország legnagyobb koncerttermében, a Budapest Sportarénában ünnepel.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.