Főoldal » Hogyan helyezzünk el linket a bejegyzésünkben

Hogyan helyezzünk el linket a bejegyzésünkben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Miért jó, ha linket helyezünk el a szöveben? Mire jó a linkelés? Miért linkeljünk szabályosan? Hogyan növelhetjük a bejegyzéseink értékét belső linkek elhelyezésével? Hogyan helyezzük azt el a felsofokon.hu-s bejegyzéseinkben? Ezekre a kérdésekre szeretnék választ adni ebben a bejegyzésbe. Olvass, tanulj, alkalmazz! Ez a három lépés elég ahhoz, hogy sikeresebb legyen a blogod.

Miért jó, ha linket helyezünk el a szöveben?

A linkekkel irányítani tudjuk az olvasóinkat és olyan már megírt tartalmakra tudunk hivatkozni, amiket nem szeretnénk mégegyszer leírni (esetleg triviálisnak érezzük, de ennek ellenére másoknak problémát jelenthet). Ilyen többletinfó lehet mondjuk az, ha idegen szavak jelentésére utalunk pl. triviális.

Miért linkeljünk szabályosan és hatékonyan?

A Google bonyolult és kifinomult algoritmusai már olyan tényezőket is mérnek, amikre nem is gondolnánk. Ennek ellenére a linkek és azok hálózata még mindig az elsődleges. Ennek is vannak szabályai, amiket be kell tartani. Kétféle link van: külső és belső. Mindkét esetben választhatjuk, hogy új ablakban vagy azonos ablakban nyíljon meg. Valamint beállíthatjuk, hogy milyen szöveg jelenjen meg. Az előző példából én magaát a fogalmat választottam. Ez egy jó példa. Cégek esetében sokan a cégnévre teszik a linket, aminek nincsen haszna. Ehelyett a cég profilját legjobban leíró kulcsszavakat vagy kifejezésket kell használni. Pl. Felsőfokon.hu helyett A szakmai blogmagazin. Továbbá ki kell tölteni a cím mezőt is, amit célszerű szinonímákkal feltölteni. Így még több kulcsszó kerül a linkbe. A szabályos és hatékony ebben a bekezdésben szinte szinonímaként vagy azonosságként fogható fel. Mert ami szabályos (Google szabványok szerint), az hatékony is.

Hogyan növelhetjük a bejegyzéseink értékét belső linkek elhelyezésével?

A külső linkeket főleg a forrás megjelölésére használjuk, vagy érdekességek megmutatására. Addig a belső linkek pókháló módjára lepik el oldalainkat, mindig új és még újabb tartalmakat kínálva az olvasóinknak. Ez a hálózat majdnem olyan fontos, mint a külső. A felsofokon.hu alapvetően jól kezeli a tartalmakat és könnyed átjárást biztosít az egyes szakterületek, szakágak, blogok között. Ezt rendszerszinten biztosítani tudjuk, DE ti is tudjátok ezt tovább fokozni. A bejegyzésekhez hozzá tudtok adni linkeket és kapcsolódó tartalmakat, valamint címkéket is meg tudtok adni. Ezek fontosságát nem tudom, nem tudjuk eléggé hangsúlyozni. Ne csak írjatok, építsétek is a birodalmatokat.

Hogyan helyezzük azt el a felsofokon.hu-s bejegyzéseinkben?

A legfontosabb kérdést a végére hagytam. Ezt röviden bár gondoltam szeretném bemutatni:

  1. Írd meg a bejegyzésedet
  2. Jelöld ki azt a szövegrészletetet (minimum egy karekter – én egy szót vagy kifejezést javaslok – maximum az egész bejegyzés | természetesen köztes állapotok is vannak: több kifejezés, mondta, több mondat, bekezdés, több bekezdés | egy bejegyzésbe korlátlan linket lehet elhelyezni, DE egy karakter/szó/kifejezés/stb csak egy linket tartalmazhat)
  3. A szerkesző gombok közül válasszátok ki a vezérképben szereplő ikont (csak akkor aktív, ha a linkesíteni kívánt szöveg már ki van jelölve) További segítség: drupal gomok és funkcióik – angol
  4. A felugró ablakba a Link url sorba másold be a webcímet pl. https://www.felsofokon.hu. A Target lenyíló listából válaszd ki, hogy hol nyíljon meg a választott oldal – új oldal vagy azonos oldal. A következő lépés, hogy a Címbe a kijelölt szöveg szinonímáit vagy hozzá szorosan köthető szöveget írsz – Google algoritmusai könnyebben indexelik a tartalamt – majd a beszúrás gombra kattintasz és már készen is van a linked. (ábra a bejegyzés alatt)
  5. Készen van a linked. Most szépen haldj végig a bejegyzésen és mindenhol, ahol szükséges haladj végig ezeken a lépéseken.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.