Főoldal » Idén is lesz Goldenblog!

Idén is lesz Goldenblog!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Indulok-e Goldenblogon? Amikor az Oktatás szakterületünk vezetője, Andó Anita feltette nekem ezt a kérdést, akkor zavarba jöttem. Nem igazán bízom a Goldenblogban. Nem tudtam, hogy nevezzek-e vagy nem, mert nem akartam őt nyíltan visszautasítani (a nyílt visszautasítás ugyanis sértés), de elfogadni sem akartam az ajánlatot, mert nem tudtam eldönteni, hogy mennyi esélyem lenne valamelyik kategóriában az első 10-be bekerülni akár a közönségszavazáson, akár a zsűri döntése alapján. Márpedig csak akkor érdemes egy versenyen elindulni, ha reális esélyem van nyerni, vagy legalább valamilyen díjat kapni!

Azt gondoltam, hogy közönségszavazáson úgysem érnék el semmit, ahhoz nincs elég rokonom, és nem akarom minden ismerősre ráerőltetni, hogy szavazzon a blogomra. (Amúgy sem szeretném, ha a rokonaim olvasgatnák a blogjaimat, őket a Facebookon is eleve letiltottam, de a többi ismerősömben megbízom, őket viszont nem akarom ezzel zaklatni.) Nem tudom, hogy van-e elég szavazóm ahhoz, hogy bekerüljek a 10 díjazott közé (vagy akár az első 100-ba), így meg nem tudtam, hogy érdemes-e érdemes elindulni, legfeljebb a szakmai zsűriben bízhatnék.

De a szakmai zsűri sincs mindig a helyzet magaslatán. A Hírcsárda pl. egy érdekes blog, és elhiszem, hogy népszerű, de nagyon megdöbbentem azon, hogy tavaly a szakmai zsűri a hírblog kategória legjobbjának választotta. Hiszen éppen az a lényege, hogy nem híreket, hanem álhíreket közöl! Hogyan engedhették így a hírblogok közé benevezni, és hogyan nyerte meg a kategóriát??? Tehát bennük sem bízhatok. Nem tudom, hogy szakmailag mennyire vagyok jó, de az biztos, hogy hozzáértő zsűri előtt szeretném megméretni magam, és a fenti példa alapján a Goldenblog zsűri nem éppen szakmai szempontok szerint dönt…

De amúgy sem tudtam, hogy melyik az a blogom a sok közül, amivel benevezhetnék. Lássuk a blogjaimat!

  • Mészáros András blogja. Ebben a blogban ugyan viszonylag sok bejegyzés van, de a szakmai cikkek mellett elég sok állásajánlat is van benne. Azon kívül, hogy az reklámnak is minősülhet (amit a Goldenblog szabályzata elvileg kizár), még nem is érdekli a szavazókat, legfeljebb azokat, aik környezetvédelmi területen keresnek állást. Nekik viszont Goldenblogtól függetlenül is hasznos lehet, ők nem azért olvasnak, hogy szavazzanak. A szakmai cikkeim talán hoznának néhány szavazatot, de ahhoz, hogy nevezhessek, el kellett volna kezdenem napi rendszerességgel cikket írni. Ezt megtehettem volna egy cikksorozattal, de ehhez egyelőre sem ötletem, sem időm nem volt, hiszen pl. a múlt héten is (egyéb elfoglaltságok miatt) szerdától szombatig nem voltam online. Így nem tudtam új cikksorozatot indítani benne, ezért nem is akartam ezt a blogot benevezni, de örülök, hogy más megtette helyettem, és annak is örülök, hogy engedtek indulni, nem minősült reklámnak a blogban lévő sok állásajánlat. (Nem tudom, ki lehetett.) De annyit megígérhetek, hogy Goldenblogtól függetlenül is elindítok valamit még augusztusban.
  • Természetvédelmi blog. Ebben elég kevés cikket írok újabban, ennél nagyobb bejegyzésszán kellene a témában ahhoz, hogy érdemes legyen nevezni. De itt is lesznek cikkek még idén, talán cikksorozat is.
  • Mit tehetünk? Ez egy jó blog volt, egy új bloggert is bevonzott a Felsőfokonra, és rendszerezetten összeszedtem benne a cégek és magánszemélyek legfontosabb környezetvédelmi tudnivalóit és teendőit. Ha nem ért volna véget, akkor leginkább ezzel neveztem volna, de mivel végigértem a témákon, a Környezetvédelem terület akkori szakágain, és a Felsőfokon többi szakterületének környezetvédelmi vonatkozásain (vagyis az élet minden területének környezetvédelmi teendőin), lezártam a blogot és nem nevezek (talán lezárt blogként nem is nevezhetek) vele Goldenblogra.
  • Zöld Imázs Felsőfokon. Ezt az imázsblogot nyertem a környezetvédelmi kampányban való részvételemmel. Ez most talán a legaktívabb blogom, de reklámnak minősül, ezért nem nevezhetek vele Goldenblogra. Pedig talán még szavazatokat is hozna, ha nem is annyit, mint a Mit tehetünk? című blog.
  • Bloggerélet. Ez a blog a Felsőfokon által átélt élményeimet részletezi, és Felsőfokon programajánló is. A régebbi bejegyzésekben pedig van némi technikai segítség is a bloggereknek. (Amikor nem volt még Gyakran ismételt kérdések blogom, akkor a Bloggeréletben írtam a blogírási trükköket is.) Ez tehát részben személyes blog, részben a belső dolgainkkal foglalkozik, és a programajánlók miatt talán még reklámnak is számít, amit a Goldenblog szabályzata kizár.
  • Gyakran ismételt kérdések. Ez egy nagyon hasznos blog a Felsőfokon cikkírói számára, de viszonylag ritkán írok ide, és nem hinném, hogy a Felsőfokon bloggerein kívül mást is érdekelnének olyan témák, hogy hogyan indítsunk blogot, hogyan adjunk címet a bejegyzéseknek, stb. Mivel nem vonz külső szavazókat, nem érdemes vele Goldenblogra benevezni.

Igaz ugyan, hogy én a fentiek miatt magamtól nem neveztem volna be (de szeretném megköszönni a bizalmat annak, aki benevezte helyettem a Mészáros András blogja című blogomat), de vannak nevezett blogok a Felsőfokonról, és szavazok is rájuk. Arra kérem a Felsőfokon cikkíróit, regisztrált tagjait és olvasóit is, hogy szavazzatok az itt felsorolt, Goldenblogra nevezett szerzőinkre és blogjaikra! Megérdemlik a szavazatokat, hiszen sokat tesznek azért, hogy mindig friss és színvonalas olvasnivalótok legyen! Az alábbiakban a szerző neve után a szakterület nevét, majd a blog címét olvashatjátok. A cím egyben link, amely a blog főoldalára mutat. (Egy szerző több szakterületen is írhat, de mindig azt a szakterületet tüntetem fel a versenyző neve után, ahol a versenybe nevezett blog megjelent.)

Közélet kategóriában nevezett:

PopArt kategóriában nevezett:

Civil kategóriában nevezett:

Életmód kategóriában nevezett:

  • Sashegyi József (Természettudomány szakmai terület): Útilapu(m).

Biznisz kategóriában nevezett:

Van még egy Ego kategória is, de ide a Felsőfokon.hu oldalon lévő blogok egyike sem nevezett be.

A Goldenblogra itt lehet szavazni augusztus 1-jétől augusztus 21-éig. Eredményhirdetés augusztus 22-től folyamatosan, díjátadó szeptember 12-én! Részletek a Goldenblog menetéről a honlapon olvashatók.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.