Főoldal » II. Felsőfokon Kick-off konferencia összefoglaló

II. Felsőfokon Kick-off konferencia összefoglaló

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Én kaptam azt az örömteli feladatot, hogy először publikálhatok a 2011. szeptember 24-én lezajlott II. Felsőfokon Kick-off konferencia eseményeiről. Miért érdemes ezt a cikket olvasni? Ha ott voltl, akkor rólad is szó eshet. Ha nem voltál ott, akkor azt tudhatod meg, hogy miért érdemes ezen a rendezvényen résztvenni.

A rendezvény 9.00-kor kezdődött a regisztrációval. Minden jelentkező megkapta a kitűzőjét, a rutinosabbak már másodszor akaszthatták ki névtáblájukat. Közel 1 óra kötetlen beszélgetés és ismerkedés után mindenkit a konferenciaterembe invitáltunk, hogy a nap szakmai része elkezdődhessen.

Dr. Pávölgyi Benedek főszervező nyitotta meg a konferenciát. A szót Fülöp Zsolt vette át, aki Prémiumhotelek képviseletében érkezett. Ők biztosították számunkra a helyszínt Székesfehérváron a Hotel Magyar Király**** szállodában.

Újra Dr. Pávölgyi Benedek következett Honnan jöttünk? A Felsőfokon.hu története, eddig elért eredményei című előadásával. A megjelentek számár egész képet adott a Felsőfokon.hu a Szakmai Blogmagazin múltjáról.

A következő előadó Faragóné Hajdok Ilona, aki szintén főszervezőként vett rész a konferencia munkálataiban. Hol tartunk most? A szakág magazinok felépítésének tapasztalatai(mintabloggerek szólítása,jutalmazása) című előadás egy pörgős délutáni talkshowra emlékeztetett. Hiszen felszólaltak az új szakmai terület főszerkesztők: Király István, Dr. Kiss István, Jóba Katalin, Pataky Adrienn, Vidák Zsófia, Szépligeti Ágnes. Valamint az öregmotoros Szolovi Róbert is, aki minta mindenki számára. A Turizmus és vendéglátás szakterület az indulása óta az első helyen tanyázik a statisztikákban.

Ebben a blokkban kapták meg az okleveleiket a mintabloggerek. Rövid interjút hallhattunk Szabó Ildikóval, aki a különleges utazások speciálistája. A konferencia előtt még sikerült elkészíteni az egyedi reklámanyagot, amit az utazási irodák megszólítására készülő kampány alappillére lesz.

A szünetben több tál pogácsát, vizet, ásványvizet, kávét, cappuccinót, teát és forrocsokit szolgáltunk fel vendégeknek.

A szünet után került sor két informatikai előadásra. Foglalkozunk webanalitikával és hirdetésekkel, valamint onlin hirdetési rendszerekkel.

A szünet után az első előadó Stift András volt, aki Hogyan láss látogatóid veséjébe és hogyan keress pénzt blogoddal? című előadásával mindenkit elvarázsolt. Mindenki számára érthető és világos módon beszélt a Google Analyticsről és az online hirdetési rendszerekről. Az előadás végén a közönség a teljesítményének mgfelelő tapsmennyiséggel jutalmazta.

A következő előadó Sipőcz Norbert(én) volt. Hogyan teremtsd meg olvasóbázisod? címmel fémjelzett prezentáció valójában az online marketingről szól. A hallgatóság a sikerres blog 5 pontját hallhatta, remélhetőleg sok hasznos és egyszerű ötlettel gazdagodtak.

A partneri blokk volt a zárása az előadásoknak. 3 prezentáció után a jelenlévők képet kaphattak a Felsőfokon.hu kiterjed kapcsolatai hálójáról, valamint kedvezményes ajánlatokat is kaptak. Kisorsoltunk egy 8 alkalmas coaching csomagot.

Egy rövid kávészünet után a kérdések kerültek előtérbe. A hozzászólások, a szerkesztők jogai és feladatai, valamint az alapvető célokról 30 percig beszélgettünk, de akár estig lett volna témánk. A következő konferencián biztos több időt biztosítunk kérdésekre és válaszokra.

A konferenci 14.30kor fejeződött be. A nap folyamán a szakterület vezetőkkel és a főszerkesztőségi tagokkal interjúkat készítettünk, valamint az egész rendezvényt rögzítettük.

A II.Felsőfokon kick-off konferencia programja

9.00 – 10.00 Regisztráció, ismerkedés
10.00 – 10.30  Dr. Pálvölgyi Benedek: Honnan jöttünk? A Felsőfokon.hu története, eddig elért eredményei
10.30 – 11.30  Faragóné Hajdok Ilona: Hol tartunk most? A szakág magazinok felépítésének tapasztalatai(mintabloggerek szólítása,jutalmazása)

11.30 – 11.45  SZÜNET

11.45 -12.05  Stift András: Felsofokon.hu-a rendszer és a support
12.05 – 12.25 Sipőcz Norbert: Online marketing stratégiák
12.25 – 13.25Partneri blokk: Partnereink kedvezményei a szakmai bloggereknek Akciók és meglepetések!
13.25 – 14.00 Kérdések,válaszok,hozzászólások

Köszönöm a figyelmet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.