Főoldal » Ismerd meg a Felsofokon.hu-t és publikálj nálunk!

Ismerd meg a Felsofokon.hu-t és publikálj nálunk!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Röviden elmondom, hogy mit érdemes tudni a Felsofokon.hu-ról, megfelel ez így? Persze, hogy igen. A következő bekezdésben a felsofokon.hu történetéről, fontosabb mérföldkövekről, a közösségről és a céljainkról fogok írni. Ha tetszik a koncepció, akkor azt is elmondom, hogy hogyan tudsz jelentkezni, de ennyire ne szaladjunk előre.

A Felsofokon.hu története

 1. 2006-tól számíthatjuk az alapokat, amikor még Hallgatói Önkormányzatokkal karöltve hallgatói portálként üzemelt.
 2. Ebben az időszakban több közösségi rendezvény média partnerekén vagy szervezőjeként vett részt rendezvényeken pl. műanyag flakonok kupakjaiból kirakott legnagyobb újrahasznosítás logó Guinness-rekord kísérlet.

 3. 2009-tól változott a koncepció, mert már nem csak hallgatói portál, hanem szakmai portálként funkcionált az oldalt. Ez annyit jelentett, hogy a fő feladat a tartalomírás lett, amely a Szakmai Blogmagazin keretein belül történt. Szakértők, egyetemisták, bárki aki szakmájában kutatott, alkotott, tanult megírhatta a saját blogjában a publikációját. A válogatás, ahogy most is szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel történt. Cserébe, aki átment a rostán indíthatott szakmai blogot és publikálhatott.
 4. 2010 novemberétől minden szakmai terület élére szakterületvezetők kerültek, akik a szakágak vezetésére szakág vezetőket kértek fel. Ebben az időszakban közel 2.000 jelentkező fordult meg az irodánkban, végül közel 500 embert írt nálunk legalább egy bejegyzést, de 10-20 bejegyzéses íróink már csak 30-40-en voltak, a keménymag viszont több száz bejegyzést is írt az évek alatt
 5. 2011-2013 között a növekedés megállíthatatlan volt. A főszerkesztőség megalakulásával a feladatok szétosztásával és a fejlődés irányának meghatározásával ez a folyamat exponenciális növekedést eredményezett. Ekkor érkeztek az első hirdetők, akik az oldal fenttartásához elegendő bevételeket biztosítani tudták.
 6. 2013-tól kidolgozásra került egy pontrendszer és az ehhez tartozó jutalmazási rendszer, amely sajnos rövidtávon elbukott. Számlaképesség nélkül sajnos nem tudtunk a bloggereinknek fizetést biztosítani vagy annyira kevés bevételt generáltak a bejegyzéseik, hogy aprópénznek is kevés lett volna.
 7. 2014-ben az oldal stabilitása is megingott, így többen kiváltak és más felületen írtak. Ettől az időszaktól egészen 2015 decemberéig stagnálás és csendes leépülés volt megfigyelhető.
 8. A főszerkesztőség nem adta fel és egy utolsó nagy dobással megállította ezt a folyamatot és teljesen megújította az oldalt. Keretrendszert és designt is váltott a portál, új funkciókkal bővült, valamint új, egyszerűbb szerkezetet kapott. A blogok és a szakágak eltűntek, helyettük a Szakmai Magazinok kerültek képbe (a régi szakmai területek), valamint a bloggerek szerzők lettek. Így alakult át az oldal Szakmai magazinná, amely 2016.januárjától újra növekedési pályára állt. A 2011-es fénykorához képest is dinamikusabban növekszik.
 9. Sajnos a 2016-os év sem hozta meg az igazi áttörést, mert a felsofokon.hu betöltési sebessége az egekben volt. Ennek a hibának a kiküszöbölésére hoztunk egy döntést és szerver szolgáltatót váltottunk. Milyen változásokat eredményezett ez? Egy kis optimalizálással a 3 másodperc alá tudtuk hozni az oldal betöltődését (bejelentkezve ez egy picit több, mert az admin felület és egyéb kiegészítő funkciók plusz terhelést adnak).
 10. 2017-ben a felsofokon.hu technikailag rendben van, most már rátérhetünk a toborzásra. A megújult Felsofokon.hu várja az új szerzők jelentkezését. Te készen állsz arra, hogy a csapatunk tagja legyél?

Miért jelentkezz?

 1. Szeretsz írni?
 2. Szeretnél a szakterületed véleményvezére lenne?
 3. Szeretnél visszajelzést kapni a munkádról?
 4. Szeretnél egy szakmai közösség részese lenni?
 5. Szeretnél fejlődni?
 6. Szeretnél sajtó eseményekre járni ingyen (majdnem ingyen, mert egy cikket azért elvárnak a rendezvényszervezők)?
 7. Szeretnél új dolgokat kipróbálni?
 8. Szeretnél te is beleszólni a felsofokon.hu alakulásába?
 9. Szeretnél részt venni a belső oktatási rendszerünkbe?
 10. Szeretnéd bővíteni a kapcsolaoti hálódat?

Nekünk a legfontosabb pont a 10-ből, az első. Szeress írni és akkor mi a többi pontban szereplő lehetőséget biztosítjuk számodra. Lehet még többet is, DE az már csak rajtad múlik, hogy mennyire vagy lelkes, ügyes, határozott és hogy tudsz-e élni a lehetősségel. A jelentkezés menetéről lentebb olvashatsz

A jelentkezés menete a következőképpen zajlik:

 1. Regisztrálj a felsofokon.hu oldalra (ha elfogadtuk a jelentkezésed, akkor azonnal tudunk neked jogosultságot adni az íráshoz)
 2. Írj nekünk egy email-t. Email címünk: foszerkeszto@felsofokon.hu és nyugodtan tedd cc-be a  sipocz.norbert@felsofokon.hu email címet.
 3. Az email tárgya legyen: Felsofokon.hu szerző jelentkezés
 4. A leveledben a következő kérdésekre válszolj: Mi motivál? Mit tudnál hozzáadni a csapat munkájához? Milyen területen írnál?
 5. Ha úgy érezzük, hogy te vagy a mi emberünk, akkor megkapod a jogosultságot és az első lépésekhez a segítséget.

Tetszik a lehetőség?

 • Igen? Akkor regisztrálj és küldj egy emailt.
 • Nem? Kérdésed van? Kérdezz bátran kommentben!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.