Főoldal » Kampány és új Facebook oldal a Környezetvédelem szakterületen

Kampány és új Facebook oldal a Környezetvédelem szakterületen

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Felsőfokon.hu főszerkesztősége új környezetvédelmi kampányt indított.

Ennek a kampánynak a része a környezetvédők 7 pontja is, ami már megjelent a blogmagazinban Joó Szilvia egyik cikkében: https://www.felsofokon.hu/kornyezetvedelem-es-kutatas-fejlesztes/2012/10/02/kornyezetvedok-7-pontja. Ennek az alapötletét a mintablogger 7 pontja adta.

Szintén a kampány része az én új, Mit tehetünk? című környezetvédelmi blogom. Linkelem a bevezető bejegyzést, kiderül belőle, hogy mi a kampány célja, és mire jó a kampánytól függetlenül is ez a blog: https://www.felsofokon.hu/mit-tehetunk/2012/10/04/bevezetes.

A kampány célja: felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára, meggyőzni a cégeket a környezetbarát termelésről, a zöld imázs és a zöld gondolkodásmód előnyeiről, elterjeszteni a köztudatban, hogy a környezetvédelem nem feltétlenül pénzkérdés, egyszerű ötletekkel és egy kis odafigyeléssel is zöldebbé válhatunk, és segíthetünk bolygónk fennmaradásában.

Ehhez kellene a ti segítségetek is. Először egy környezetvédelmi kérdőív kitöltésével tudtok segíteni, később az eredménytől függően megtervezzük a kampányt, és segítünk zöldebbé válni a részt vevő embereknek és cégeknek. A kérdőívet itt tölthetitek ki: Környezetvédelmi kérdőív a Felsőfokon.hu kampányához.

Szintén nagy segítség lenne, ha megterveznétek a kampány logóját (nem baj, ha több ötlet is van, majd együtt kiválasztjuk a legjobbat, az én verzióm a vezérkép, saját tervezés, interneten talált képekből összerakva), és ha megkeresnétek a részt vevő cégeket. A még nem zöld szemléletű, de zöldülni vágyó cégeket is, akik szívesen részt vennének a nekik kitalált zöldülési versenyünkben, és azokat a már környezetbarát cégeket is, akik ötletet adhatnak, hogy mit tehet egy cég a környezetvédelemért.

Köszönöm a segítséget és remélem, hogy minél többen részt veszünk ebben a főszerkesztőségi kampányban.

Ötleteiteket a Felsőfokon.hu Környezetvédelem szakterületének új Facebook oldalán is közzétehetitek, ott könnyebben meglátjuk egymás javaslatait, és egyből hozzá is tudunk szólni. A logo terveket is feltölthetitek oda, és a környezetvédelmi bloggereknek a kampánytól függetlenül is érdemes regisztrálni. A Facebook oldal linkje: http://www.facebook.com/groups/430257003688539/. A csoport zárt, ezért bárki láthatja a bejegyzéseket, és bárki csatlakozhat, akit érdekel a környezetvédelem, de bejegyzést csak tagok írhatnak. (Kincses-Demeter Mónika a Környezetvédelem szakterület vezetője hozta létre ma az oldalt. Az ötletet Andó Anitától, az Oktatás szakterület vezetőjétől kaptuk, az Oktatás területnek már korábban volt Facebook oldala, és biztatom a többi szakterület bloggereit, hogy minden szakterületnek legyen ilyen oldala, könnyebb kapcsolatot tartani.) Remélem, hogy minél többen leszünk az oldalon, és minél jobb közösség alakul ki akár a környezetvédelem területén, akár más szakterületeken.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.