Főoldal » Keresett témák+szakmailag hozzá értő bloggerek=meghatározó médium

Keresett témák+szakmailag hozzá értő bloggerek=meghatározó médium

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Keresett témák+szakmailag hozzá értő bloggerek=meghatározó médium

Dinamikusan fejlődő és népszerű szakmai médium kialakítása Jekkel Oroslya, a felsőfokon.hu Gazdaság és üzlet szakmai terület vezetőjének a célja. Véleménye szerint a blogok vezetése és követése egyre erősödő trend Magyarországon is.

Pár mondatban mutasd be magad kérlek!

Emberi Erőforrás tanácsadónak tanulok a Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi karán. HR menedzser tanulmányaimat egészítem ki ezzel a mesterképzéssel.  Az Egyetemen az AIESEC szervezetét erősítem, a kimenő gyakornokok felkészítéséért és marketingért felelős csapatnak vagyok a vezetője. Az iskola mellett trénerként dolgozom családi vállalkozásunkban.

 

Miért éppen a gazdasági szakmai terület szerkesztőjének jelentkeztél?

A mai világban mindenkinek szüksége van alapszintű gazdasági ismeretekre, hogy boldoguljon. Engem azonban ennél a gazdasági terület mindig jobban érdekelt, már középiskolában is. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy közgazdász minősítésű végzettséget szerzek az egyetemen. Gazdasági képzésben szerzem meg hamarosan második diplomámat, és az AIESEC-hez kötődő tevékenységem során is ebben a világban mozgok. .  
 


Meglátásod szerint, mennyire számítanak hiteles információ forrásnak a szakmai blogok?

A szakmai blogok véleményem szerint hiteles információkkal szolgálnak. Aki ilyen jellegű blogot vezet annak feltételezhetően van előképzettsége a területen, amivel foglalkozik, vagy komolyan érdeklődik iránta. A szakmai blogok hitelessége mellet szól még az a tény is, hogy legtöbbjük célja a tájékoztatás. Vagyis olyan információk átadása, amelyek érdekesek és szakmailag hasznosak. Sok cég és szervezet is használja a blogolást mint eszközt, hogy népszerűsítse magát. Ez ma már egy elfogadott marketing stratégia.

 

A felsőfokon.hu a SZAKMAI BLOGMAGAZIN-nak miért van szerinted helye a magyar internetes piacon?

A felsőfokon rendszerében egy helyen válik majd  elérhetővé mindaz a töménytelen szakmai információ, ami csak nehezen, vagy egyáltalán nem is található meg még az interneten. Ez szerintem nagyban tudja segíteni a felhasználókat szakmai fejlődésükben, ami miatt meghatározóvá válhat a portál.

 

Milyen lehetőséget látsz szakmai területed vezetésében?

Kerstin Gier szavait idézve kezdem a választ:

„Az élet egy nagy kaland, és a problémák csupán lehetőséget kínálnak számunkra, hogy megmutassuk, hogy mire vagyunk képesek.”

A blogvezetés és blogok rendszeres követése még sok ember életében új dolog. Határozott véleményem ugyanakkor, hogy a jövőben a blogok meghatározó és megkerülhetetlen forrásai lesznek minden fajta információnak, így a szakmai jellegűeknek is. Ez trend, mely érezhetően erősödik, ennek én is szeretnék részese lenni.

A ’Gazdaság és üzlet’ szakmai terület témái mindig keresettek lesznek, efelől semmi kétségem sincsen. A terület vezetőjeként sok új ismeretségre tehetek szert a jövőben, ami rettentően inspirál.

 

Mi a célod a szakmai terület vezetésével?

Egy olyan szakmai területet szeretnék létrehozni, ami dinamikusan fejlődik és nagy népszerűségre tesz szert. Ehhez egy olyan csapatot kell  létrehozni, amelynek tagjai önállóan és együtt is tudnak dolgozni.

 

Meghatározó szakmai médiummá válhat szerinted a magyar internetes piacon három év múlva az általad vezetett szakmai terület?

Igen, egy szakmailag hozzáértő, és jól működő blogger csapatottal feltétlenül.

 

szerző: Tőzsér Máté

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.