Főoldal » KÖZÉPISKOLA UTÁN: VÁLLALATGAZDÁSZ AKADÉMIA

KÖZÉPISKOLA UTÁN: VÁLLALATGAZDÁSZ AKADÉMIA

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A tanuló ifjúság számára kedvező hír volt a napokban az a kormányzati döntés, amellyel lehetővé tették tizenhat, korábban csak fizetősre tervezett – főként gazdasági és jogi szakirányú – ágazaton ingyenes helyek betöltését is. Ám a felvételizőknek, ha így kívánnak továbbtanulni, a maximálishoz igen közeli eredményt kell majd elérni. Az elmúlt évek statisztikái szerint csak keveseknek jelenthet igazi megoldást. A többségnek érdemes elgondolkodni más szakirány választásán, vagy a felnőttképzés különféle formáin. Ez utóbbi ugyan diplomát nem ad, de például az un. vállalatgazdász képzést választók felnőttképzésben akkreditált képesítéshez juthatnak.

Várhatóan növekedni fog az érdeklődés a felsőoktatásban érvényes tanulmányi időnél rövidebb, gyakorlatorientált képzési formák iránt. Középiskolában – elsősorban közgazdasági szakközépiskolában, vagy gimnáziumban – érettségizők számára indítja akkreditált felnőttképzésben programját a Vállalatgazdász Akadémia.

A vállalati gazdálkodás alapvető ismereteit szakmai-tantárgyi modulokkal alapozzák meg: tervező-elemző, vezetési, szervezési, pénzügyi és számviteli , innovációs, marketing és más blokkokban. Az Akadémia speciális oktatási módszertana rugalmas időbeosztással teszi lehetővé a tudásanyag személyre szabott elsajátítását, de lehetőség lesz csoportos foglalkozás útján is a felkészülésre.

A másfél éves teljes képzési időre kalkulált – egymillió forint alatti – tandíj függ attól, hogy egyéni, vagy csoportos képzésben kíván-e részt venni a hallgató, utóbbi esetben a magasabb létszám költségcsökkentő tényező, továbbá részletfizetés és egyéb kedvezmények is lehetségesek, pl. dolgozó fiatalok tandíját részben vagy egészben a munkaadójuk is finanszírozhatja.

Jelentkezési határidő nincs, folyamatosan várják a pályázók érdeklődését a Vállalatgazdász Akadémián:

Budapest, II. Mandula u.28. tel: 212-4782, 06-30-9404349. A jelentkezők felvételi beszélgetés után kezdhetik meg tanulmányaikat.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.