Főoldal » Látogatottsági statisztika blogokhoz

Látogatottsági statisztika blogokhoz

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Leírás és oktatóvideó arról, hogy mit kell tennie egy bloggal rendelkező felhasználónak ahhoz, hogy mérni tudja blogjának és bejegyzéseinek látogatottságát valamint statisztikáit.

1. lépés

Ahhoz, hogy a Google Analytics szolgáltatását integrálni tudd blogodba rendelkezned kell egy Google Fiókkal. Akik Google Gmail levelezőfiókot használnak már rendelkeznek ilyennel, ők kihagyhatják az első videót, akik viszont valamilyen más cég levelezőszolgáltatását veszik igénybe, a videóban látható módon tudnak létrehozni egyet:

2. lépés

Miután létrejött a Google Fiók, csatolni kell hozzá a Google Analytics szolgáltatást. Ebben a videóban mutatom meg, hogy ezt hogy is kell pontosan csinálni. Ezt a lépést már a Gmail levelezőszolgáltatást igénybe vevők is hajtsák végre.

3. lépés

Miután végeztél ezzel, állítsd be megfelelően Analytics profilodat és a beállítás befejeztével látható kódot másold ki és küldd el nekem a stiftand@gmail.com [változott a cím] sipocz.norbert@felsofokon.hu e-mail címre, a blogod nevével és linkjével együtt. Én amint megkapom leveledet, elhelyezem a követőkódot. Ezután kb. 3-4 órával már láthatóak lesznek az aktuális statisztikák a felületen. A fiók megfelelő beállítás a videóban látható:

Ezután mindig megtekintheted látogatottsági és egyéb statisztikáid, megnézheted mely bejegyzéseid voltak a legsikeresebbek, mennyi időt töltenek nálad olvasóid, honnan és milyen kulcsszavak használatával találnak blogodra és még sok minden egyéb más statisztikát is megtudhatsz, amelyeket helyesen felhasználva nagyobb látogatottságra tehetsz szert.

Analytics fiókodba belépni a www.google.hu/accounts linket használva, a My Products szekcióban látható Analytics linkre kattintva tudsz.

Ha többet akarsz tudni az Analytics-ről, a statisztikák megfelelő értelmezéséről és jelentéséről, ajánlani tudom több részes Analytics-szel foglalkozó sorozatomat, amely mindenki számára érthető módon írja le az egyes elemek jelentését. Ezeket a Kapcsolódó cikkek linkjein keresztül tudod elérni.

Azt, hogy sikeresen telepítésre került-e a kódod, ezen a linken keresztül tudod elérni: Honnan tudom, hogy telepítésre került a kódom?

Mindenkinek magas látogatottságot kívánok és várom a kódokat e-mailben!

Stift András

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.