Főoldal » Miért nem látszik a blog menüje?

Miért nem látszik a blog menüje?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Arról szeretnék pár gondolatot mondani, hogy miért nem jelennek (ha van beállítva) meg a blog beállításaiban beállított linkek a menüben. Valakinek van ilyen problémája? Bizonyára igen. A főszerkesztőség legújabb blogja esetében is elkövettük ezt a hibát. Sajnos a feltöltésnél a kép átméretezése során 250 pixel van beállítva, amit még nem változtattunk meg (hamarosan arra is sor fog kerülni). A hiba észlelése tegnap megtörtént és a mai napon már a megoldást is megtaláltuk.

A következő instrukció olvasható a blog fejlécének felöltése alatt:

“Legnagyobb fájlméret: 4 MB
Megengedett kiterjesztések: png gif jpg jpeg
930×250 pixelnél nagyobb képek át lesznek méretezve”
Ezek alapján a fejléc kép magassága 100 és 200 pixel közöttinek kell lennie. Ebben az esetben a beállított linkek láthatóak lesznek és nem rejti el a kép. Ha valaki betartja ezt az ajánlást, akkor ehhez hasonló képet kell látnia:
Ha a valaki ennél nagyobb képet használ, akkor a drupal 250 pixel magas képet generál belőle ebben az esetben a menü a kép alá kerül és nem lesz látható. Ezt a következő képen szeretném bemutatni:

ui: Ha kicserélitek a képet, akkor lehet a böngésző cache-eli a a képet és a régi bennragad, akkor ctrl+F5 lenyomásával tudjátok üríteni. Lehet többször is meg kell ezt tenni (Chrome esetében szokott ez előfordulni leggyakrabban).

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.