Főoldal » Milyen jogszabályba ütközik az otthoni csapdák állítása a bűnözők ellen?

Milyen jogszabályba ütközik az otthoni csapdák állítása a bűnözők ellen?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

E blogbejegyzés megírása előtt bemondták a hírekben, hogy egy boros gazda a saját bírtokán a saját boros kannájába a saját borába saját fagyálló folyadékot kevert, mert megelégelte, hogy folyton lopták borát. A tolvaj ezt is el akarta lopni, ivott is belőle, illetve el is adott belőle. A tolvaj meghalt, több ember pedig mérgezés áldozata lett. A rendőrség emberölés kísérletével gyanúsítja meg a gazdát.

De mégis milyen alapon???

Mi is az az emberölési kísérlet?

Tegyük fel hogy:

1. Megyek az utcán féltéglával, előttem egy másik járókelő, becélzom a fejét, de nem találom el, vagy ha el is találom, nem hal bele, csak kórházba kerül. Ez egyenlő emberölési kísérlettel. Ha meghalna, az már gyilkossággal lenne egyenlő.

2. Otthon a szobámban a zsebpénzemből kiteszek 2-3 db húszezrest a sámlimra. A sámli lábait az alig észrevehető, ám igen masszív horgászdamilommal a két méter magas polcom tetejéhez rögzítem, amire a holmimat úgy pakoltam fel, hogy a polc súlypontja fönt legyen és instabil lesz a polc. A tetején az edzéshez használt súlyzókészletem. A bent lakókat figyelmeztetem e veszélyre, és a szobám ajtajára kiteszek egy “VIGYÁZZ VESZÉLY !!!” feliratot.

Elmegy mindenki otthonról, jön a betörő, bejut a szobámba, észreveszi a pénzt a sámlin, megörül, belegabalyodik a damilba, meghúzza, magával rántja a polcot, ami a fejére esik és szörnyethal. Ez mióta emberölési kísérlet???

A saját polcomat a saját sámlimhoz jogom van hozzákötözni a saját horgászdamilommal. A saját pénzemet jogom van a saját sámlimon tárolni!

Ha a kábeltolvaj felmászik a magasfeszültségű vezetékre, el akarja lopni a kábelt, de agyonvágja az áram, az is emberölési kísérlet???

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.