Főoldal » Mire figyel a központi média? – Politikai feudalizmus kontra európai demokratikus jogállam

Mire figyel a központi média? – Politikai feudalizmus kontra európai demokratikus jogállam

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Románia más külpolitikát folytat – Mérsékelt demokrata vélemény Budapestrõl

Mit tesz a központi média a tájékoztatás és hitelesség érdekében?

Két világ, két emberkép áll egymással szemben Európában és Magyarországon

 

Elmúlt napokban Európa vonatkozásában több magyar pártvélemény és  politikai nyilatkozat látott napvilágot.

A mérsékelt demokraták szerint valóban két világkép áll egymással szemben, amely az ország és települések állapotában, megjelenési összképében egy rövidebb séta után már azonnal  tetten érhető.

Egyik világkép az egyén, az állampolgár jogainak demokratikus tisztelete, az életminőség biztosítása a lakosság, a munkavállalók részére. Erre Hollandia, Svédország, Németország, Ausztria néhány példa.

A másik világkép a politikai feudalizmus, mesterséges  tekintélyre építő, aránytalan jövedelmek és vagyonok, korrupt berendezkedési formája, demagóg és irányított sajtóerővel a leszegényített és kiszolgáltatott tömegek részére. Eredményes kormányzati lakossági életminőségjavítás,  eredményes parlamenti munka nélkül – az emberek vagyonvesztése, kiszolgáltatottsága tömeges jelenség.

Igaza van minden politikai szereplőnek aki a Magyarországról készített jelentésben e két világkép ütközését látja meg!A politikai hangsúlyok meghatározása és jogi rendszer intézményi és állampolgárokat érintő tartalmi változtatásának iránya jelenti a mérsékelt demokrata politikai gondolkodás szerint a legmeghatározóbb eltérést.

Társadalmi károk és jelenségek, meghatározó országkép szinten – a többi már ebből következik.

Különösen hátrányos a határon túli magyarok autonóm törekvéseire nézve a Brüsszellel indokolatlanul szembeforduló kommunikáció vezető politikai szinten.  Látható ez a Románia által folytatott külpolitika tükrében.(MTHI/Balatoni Polgár Info )

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.