Főoldal » Olvasói, szerkesztői problámák – válaszok első felvonás

Olvasói, szerkesztői problámák – válaszok első felvonás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ahogy ígértük szeretnénk sokkal többet kommunikálni veletek. Nyitni felétek és ahogy tudunk válaszolni a kérdésekre és megoldani a problémákat. Most pár kérdésre szeretnék választ adni.

“Sajtóigazolvány. Már hónapok óta befizettem, és nem kaptam még meg. Ezzel sajnos nem vagyok egyedül. Hol tartanak az előkészületek?”

A sajtóigazolványokat csak úgy tudjuk legyártatni, ha minimum 50 ember jelzi az igényét és be is fizeti az előállítási költséget. Jelenleg a jelentkezők száma bizakodásra ad okot, a befizetők száma viszont aggályos. Elenyésző számban érkeztek be a kártya előállításához szükséges pénzek. Jelenleg is tárgyalunk a gyártókkal, de a gyártási költségek kordában tartása nem olyan egyszerű feladat. A kalkulált áraink nagyobb tételű rendelés esetén tarthatók. Ezügyben is megtettük a megfelelő lépéseket.

“Hogyan láthatom meg, hogy ki válaszolt egy hozzászólásomra? Ha másoknál hozzászólok valamihez (főleg ha kérdezek is, amit gyakran megteszek), akkor mindig vissza kell térnem a bloghoz, és nem biztos, hogy meg tudom jegyezni, hol kérdeztem valamit egy hete…”

A jelenlegi rendszer erre a funkcióra nincs felkészítve. Tudjuk, hogy ezek az értesítések megkönnyítenék a közösség építését és a kommunikációt. A fejlesztési ütemezésben jelenleg az optimális működés van előtérben. A leállások megszűntetése és a rendelkezésre állási idő maximalizálása a legfontosabb feladatunk. Ezt követi a zavaró hibák  kiküszöbölése és a kommunikációt segítő fejlesztések. A türelmeteket kérjük. Ahogy már az előző bejegyzésekben is megírtam a háttrében mindig folyik a munka, ismeritek már a költségeinket, a hátteret biztosító szolgáltatásokat, szinte mindent. A Felsőfokon.hu rendszere már jóval túlmutat egy egyszerű honlapocskán. Minden apró változtatás hibához vezethet. Ezért úgy kell vele bánnunk, mint a hímes tojással. 

“Az időzítés nem működik. Április elején vettem észre, akkor jeleztem a Hibabejelentőben, és azóta sem történt semmi, ma kaptam olyan visszajelzést, hogy még mindig nem jelenik meg az időzített cikk a beállított időpontban.”

Az időzített bejegyzéseket le fogjuk tesztelni (ha holnap 10kor ez e bejegyzés látható, akkor a funkciót hivatalosan is működőképesnek tituláljuk). Természetesen előfrodulhatnak egyedi esetek, mint például ha egy blog nincs szakterülethez kapcsolva vagy a bejegyzés időzítésénél nem megfelelő dátumot adtunk meg. Pontosan dokumentált hibaleírás nélkül nem sokat tehetünk. Vaktában fölösleges lenne lövöldözni, az előbb említett apróbb változtatások negatív kimenetele miatt.

Update: a problémát reprodukáltam és dolgozok a megoldásán.

“Nem mindenki érti azt sem, hogy a főoldalon (akár a Felsőfokon, akár a blogok főoldalán) milyen logika szerint jelennek meg a legolvasottabb cikkek. Állítólag vannak köztük régi, és kevésbé olvasott írások is.”

A Drupla rendszere egy érdekes algoritmus szerint osztályozza a tartalmakat. Ez a funkció a rádióaktivitás.  A link a hivatalos Drupal oldalra vezet. Nem csak az számít, hogy a bejegyzés mikor írodott, hanem az is, hogy mennyi látogató járt ott, mennyi komment érkezett, honnan érkeztek a látogatók, mennyi időt töltöttek el ott. Azok az értékes bejegyzések, amik hosszútávon – nemcsak akkor, amikor megjelennek –  olvasnak az algoritmus nélkül ezek a listák sima időrendi listák lennének, aminek meg nem sok értelme lenne. Az algoritmus sok tényezős, ezért nem mindig azt az eredményt adja, amit a szerkesztők triviálisnak gondolnak.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.