Főoldal » Örömet okoz minden helyzetben tanítani

Örömet okoz minden helyzetben tanítani

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az internet szerepe kétségtelenül erősödik az oktatásban is, bár még csak körvonalazódik, hogyan fogunk a jövőben segítségével tanulni. Ossza meg velünk meglátását Faragóné Hajdok Ilona a felsőfokon.hu Oktatás szakmai terület vezetője, aki pályafutása során szinte minden területét végigjárta már az oktatásnak.

Pár mondatban mutasd be magad kérlek!

Több mint 30 éve vagyok a pályán. Túlzás nélkül mondhatom, hogy ezen időszak alatt az oktatás szinte minden területén tevékenykedtem már. Szerveztem nyelvoktatást, résztvettem felnőtt- és szakképzésben, dolgoztam köz-és magánoktatásban egyaránt. Közoktatási és felnőttoktatási szakértőként számtalan intézményben megfordultam az utóbbi években, így sikerült rengeteg gyakorlati ismeretet szereznem működésükről.

Jelenleg a Dél-Balatoni  Szakközépiskolának vagyok az igazgatója, immár hatodik éve, mely Zamárdiban található.  

Mit szeretsz az oktatásban?

Mások fejlődéséhez szeretek hozzájárulni. Úgy születtem, hogy örömet okoz tanítani minden helyzetben.

Mennyire érzed az internet térhódítását az oktatásban?

Határozottan erősödik szerepe, bár használata még nem általános. Egyenlőre főként a felnőttképzésben használják. Még nagyon az elején járunk annak az útnak, hogy számottevő eszköze legyen az oktatásban. Rengeteg lehetőséget fog ugyanakkor megnyitni, amiről most még elképzelésünk sincs.

Szeretném, ha az oktatás megőrizné személyes jellegét akkor is, ha az interneten lesz a meghatározó eszköze. Remélem szakemberekkel, illetve tanárokkal az interneten is majd úgy lehet kommunikálni, hogy a “vonal” másik végén valós időben jelen vannak, arcot és hangot is kapcsolhatunk majd hozzájuk. Ez rendkívül fontos véleményem szerint.  

A felsőfokon.hu a SZAKMAI BLOGMAGAZIN-nak miért van szerinted helye a magyar internetes piacon?

Számos szakmai területen egy helyen lesz megtalálható minden. Olyan blogszerkesztők teszik közzé a tartalmakat, akik neve garancia, hogy szakmailag minőségiek. Alapvető igényük az embereknek, hogy az információkat -és kiemelten vonatkozik ez a szakmaiakra- megbízható, hiteles forrásból szerezzék be. A felsőfokon.hu  pedig teljes mértékben megfelel ennek a kritériumnak.

3 éves távlatra mi az elképzelésed, milyen irányba fejlődhet az általad vezetett szakmai terület?

Konkrétumokat nem tudnék most megfogalmazni. Egy olyan jól felépített rendszer képe van a fejemben, ami maximálisan kiszolgálja a felhasználók igényeit. Hogy ezek az igények milyenek  lesznek, azt még nem tudom, ez majd a munka közben derül ki.  
Kezdetektől fontos szempont lesz, hogy az oktatás területéről a lehető legteljesebb körű információt nyújtsuk, és látogatóink könnyen megtalálják, amit keresnek.

A szakterület kialakításával főként olyan emberek munkáját kívánjuk segíteni, akik komolyan veszik a szakmájukat, és folyamatosan fejlődni akarnak benne.

 

szerző: Tőzsér Máté

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.