Főoldal » Partnerprogram – ingyenes és sok bevételt hozó internetes pénzkeresés

Partnerprogram – ingyenes és sok bevételt hozó internetes pénzkeresés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Előző alkalommal a hirdetési bevételekről írtam, most pedig a partnerprogramokból származó pénzkeresetet mutatom be.

Azoknak érdemes bele vágni, akik vezetnek valamilyen blogot/weboldalt, nem rendelkeznek kezdőtőkével, vagy nem akarnak előre befektetni és nincs saját eladható termékük.

A partnerprogramoknak sok előnye van: 

  • könnyű regisztrálni rájuk, ami általában ingyenes
  • kezdőtőke nélkül is elkezdhető
  • regisztráció után kapsz egy webirodát, ahol megtalálható a saját ajánlói linked és a személyes bannereid, amivel hírdetheted a partnerprogramot.
  • így azonnal megkezdheted a partnerek reklámjainak hirdetését az oldaladon. 

Csupán egy saját link kérdése az egész

A saját egyedi linkeddel azonosítja a rendszer, hogy az adott vásárlót te küldted a weblapjára. Amennyiben a vásárló vásárol is, vásárlásából jutalékot kapsz. A partnerprogram tehát abban különbözik a klikkeléses (Pay Per Click) hirdetésektől, hogy itt nem a kattintás után kapsz pénzt, hanem csakis a megvalósut vásárlásokból. Az eladás után jutalékot kapsz, amely mértéke partnerprogramonként teljesen változó.

Kifizetés egy meghatározott összeg után


Kifizetés itt is egy fix összeg elérése után történhet, ami általában 5000 vagy 10000 Forint. Van olyan partnerprogram, amely még bónusz jutalékot is ad, pl. 5000 forintot. Fontos továbbá, hogy bár regisztrálni magánszemélyként is tudsz a rendszerbe, de mindegyik cég csak számla ellenében fizet, tehát csak akkor kapod meg a bevételt, ha tudsz számlát adni róla és aztán persze adóznod is kell a bevételeid után. 

Hol találhatóak ilyen partnerprogramok?

Magyarországon, magyar nyelven elérhető partnerprogramokat a partnerprogram.lap.hu oldalon, külföldi partnerprogramokhoz pedig a cj.com oldalon találhatsz. Amennyiben külföldi programot választasz, először nézd meg, hogy lehet-e náluk Magyarországra rendelni, és megéri-e Magyarországra rendelni. Kiválasztás előtt hazai partnereknél érdemes utánanézni fórumokon, milyen tapasztalatok vannak az adott céggel kapcsolatban, ugyanis elő szoktak fordulni rossz tapasztalatok a kifizetési morállal kapcsolatban. 

Ajánlói linkedre nagyon légy körültekintő!

Amire nagyon kell vigyázni az az, hogy a saját ajánlói linked végén lévő személyes kódot nehogy kitörölje a vásárló, mert akkor a rendszer nem ismeri fel, hogy tőled lett rendelve a csomag és nem kapod meg tőle a jutalékot. Az olvasók gyakran nem szemétkedésből törlik a kódrészt, hanem nem értik, hogy mi az a kriksz-kraksz ott a végén és zavarja őket.

Hogyan csinálhatod rosszul, ha nem vigyázol?

A partnerprogramokra bár könnyű beregisztrálni, de mégsem lehet rögtön azt várni, hogy akkor mostantól csak úgy dől a lé. Eleve sokan rosszuk is használják: Azt hiszik, hogy az elég, hogy írogatják a saját oldalukat , közben kiteszik a reklámokat, aztán várják az eredményeket, pedig ezért a pénzért is meg kell dolgozni. Eleve csak olyan programra érdemes regisztrálni, ami témájában megfelel a honlapodnak, hiszen az érdeklődőkből csak akkor lehetnek vásárlók legnagyobb százalékban. Sok partnerprogram ezt eleve tudja, és csak akkor hagyja jóvá a regisztrációt, ha megadtad a weboldalad elérhetőségét és ő megfelelőnek találja.

Hogyan kell jól csinálni? – Testreszabott ajánlással

Akkor lehetsz sikeres, ha eleve testreszabottan ajánlod a partnerek termékeit, pl. amikor az egyik témáról írsz, akkor a hozzá kapcsolódó termék reklámját teszed bele.

Mindig csak egy programra fókuszálj!

Fontos, hogy egyszerre ne promózz többféle partnert az oldalon, mert ezzel jól szétaprózod a bevételedet és később érheted el a kifizetési limitet.

Igaz, hogy a partnerprogramokba könnyen bele lehet vágni, hiszen nincs szükség befektetésre, akár egy bloggal is el lehet indulni, azonban a jó bevételek és a siker feltételéhez szükséges, hogy olyan bloggal/weboldallal rendelkezz, amit eleve rengetegen olvasnak. Fontos továbbá, hogy jó programot válassz ki és folyamatosan teszteld a reklámfelületeidet valamint a már fent említett testreszabott ajánlás.

Kérdésed van? Véleményed? Várom a hozzászólásodat!

Vezérkép

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.