Főoldal » Pénzkeresés interneten Google AdSense kattintás alapú hirdetésekkel

Pénzkeresés interneten Google AdSense kattintás alapú hirdetésekkel

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A kattintás alapú hirdetésekkel úgy lehet pénzt keresni, hogy egy adott szolgáltatónál kérsz egy kódot, amit beillesztesz a blogodba (vagy weboldaladba), így annak a helyén megjelennek a szolgáltató hírdetései, melyekre amikor a látogatók kattintanak, akkor a reklámköltség egy részét megkapod. Vagyis minél többször kattintanak át az olvasók, annál többet fizet.

Ezek között az egyik legrégebbi és legnépszerűbb a Google AdSense program, illetve ebben a blogban már volt szó a Netadclick-ről is. A Google Adsense tehát azt teszi lehetővlé, hogy a blogodon olyan hirdetéseket jeleníts meg, amelyekért pénzt kapsz akkor, ha az oldal olvasójának felkelti az érdeklődését és rákattint, és ekkor ő átkerül a reklámozott oldalra. 

Mi kell ahhoz, hogy részt vehess benne?

  • Ide Google fiókoddal tudsz belépni, ha még nincs, akkor csinálj egy gmail-es email címet, és azzal be tudsz majd jelentkezni.
  • A programszabályzatnak megfelelő webhely vagy egyéb tartalom.
  • És egy cím.

Tehát, kell hogy legyen már valahol egy blogod vagy weboldalad, mert az aloldal jellegű domainekkel mint amilyen a felsőfokon.hu blogod is (www.fodomain.hu/aloldal), elsőként nem lehet regiszrálni, csak fődomainekkel (www.blogodcíme.szolgaltato.hu). Viszont ha az már megvan, akkor második körben már kitehetsz kódot a felsőfokon blogodra is. A legegyszerűbben a blogger.com vagy a blog.hu ingyenes blogszolgáltatókkal tudsz olyan oldalt létrehozni, amit könnyen el tudsz fogadtatni. Ide rakj ki néhány tartalmat, majd ezután rakd ki rá a Google hírdetéseket. Ha pár napon belül elfogadták az oldalt, akkor már ki is kérheted a kódot az itteni blogodra is. Az elfogadás szempontjából nagyon fontos a jó szöveges tartalom, minimum néhány bejegyzés, ami nem lehet máshonnan másolt.

Az AdSense programszabályzat és a tartalmi irányelvek ezen a linken érhető el. Ebből kiemelek egy fontos részletet:

“A Google hirdetéseket tartalmazó webhelyeken nem szerepelhetnek a következő tartalmak vagy rájuk mutató linkek:

Pornográf vagy felnőtteknek szóló tartalom

Erőszakos tartalom

Rasszista vagy bármilyen egyén, csoport vagy szervezet ellen uszító tartalom

Túlzott trágárság

Hacker-, illetve crackertartalom

Szerencsejátékkal vagy kaszinóval kapcsolatos tartalom

Tiltott kábítószerek és kábítószer-fogyasztással kapcsolatos tartalom

Sör vagy tömény alkohol értékesítése

Dohányáru és kapcsolódó áruk értékesítése

Receptköteles gyógyszerek értékesítése

Fegyverek vagy lőszer (pl. lőfegyverek, lőfegyver-alkatrészek, rohamkések, kábítópuskák) értékesítése

Iparművészeti vagy egyéb áruk másolatainak vagy hamisítványainak értékesítése

Iskolai dolgozatok, főiskolai vagy egyetemi munkák értékesítése vagy terjesztése

Olyan programokkal kapcsolatos tartalom, amelyek hirdetésekre vagy ajánlatokra kattintó, keresést végrehajtó, webhelyeken böngésző vagy e-maileket olvasó felhasználóknak biztosítanak jövedelmet

Bármilyen egyéb olyan tartalom, amely törvénybe ütközik, törvénybe ütköző tevékenységet támogat, vagy sérti mások törvényes jogait.

Ezenkívül tilos a megjelenítők számára AdSense-kód elhelyezése olyan oldalon, amelynek tartalma nagyrészt egy általunk nem támogatott nyelven íródott.

Szerzői jogvédett anyagok

Az AdSense megjelenítői csak abban az esetben jeleníthetnek meg Google hirdetéseket olyan weboldalakon, amelyeken szerzői jogvédelem alatt álló tartalom szerepel, ha rendelkeznek a szükséges jogokkal az adott tartalom megjelenítésére. További információért olvassa el DMCA-szabályzatunkat.”

A felsőfokon blogba a jobb oldali oszlopokba tudunk ilyen hirdetéseket kihelyezni, ennek a hirdetésfajtáknál leginkább a függőleges szalaghirdetés felel meg. Ajánlott beállítani, hogy csak szöveges hirdetések jelenjenek meg, mert azoknak jobb az átkattintási aránya, a képes hirdetésekre már kevésbé figyelnek az emberek. Ha megvan a kód, akkor küldd el Sipőcz Norbertnek, és kérd meg, hogy tegye ki a blogodba, mert kódot csak ő illeszthet be.

Mikor és hogyan fizet a Google AdSense?

Az AdSense akkor fizet, ha eléred a 20000 Ft-ot. Ekkor kiküldenek egy csekket, amit beválthatsz valamelyik bankban, vagy bankszámlára utalják, attól függően hogy hogyan állítod be. Ennél a programnál nem kell számlaképesnek lenned, hanem mint magánszemély, az adóbevallásodban külföldről származó egyéb jövedelemként vallhatod be. 

Fontos megemlíteni, hogy a kattintás alapú hirdetéseknél ne számítsunk arra, hogy ezzel vagyonokat lehet keresni, de kiegészítésnek nagyon jól jöhetnek, ezeket megbízhatóan kifizetik, és még a hatékonyságán azért különböző dolgokkal lehet javítani.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.