Főoldal » Projekt összefoglaló

Projekt összefoglaló

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

800 karakteres összefoglaló

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók hiányos, és nem megfelelő információkkal rendelkeznek a munkaerő piacról, a cégek elvárásairól és saját elhelyezkedési esélyeiről, melynek eredménye a „Kapunyitási pánik” jelensége. Nincs összhang az egyetemekről kilépők képzettsége, és a piac igényei között.

Célom a Felsőfokon a hallgatókért Non-Profit Kft.-vel karöltve, több szervezettel és szakemberrel együttműködve egy olyan egységes, a hallgatókat a pályájukra állító tanácsadó rendszer kialakítása, amely segít összehangolni a munkaerő piaci elvárásokat a hallgatók életpályájukra vonatkozó igényeivel.

A Karrier kapszula tér és idő korlátaitól független webes tudásbázis, amely felmérésekre alapozva és megoldásokra koncentrálva segít, hogy a hallgatók életpályájukra vonatkozó elképzelései és a munkaadók elvárásai közel kerüljenek egymáshoz.

Kovács Anita
06-30/430-2156
kovacsanita82@gmail.com


Ajánlások

Dankó Dalma
zseniális ötletnek tartom!!!!! Eddig valóban senki nem foglalkozott ezekkel a problémákkal. A cél valóban egy hatékony gyakornoki program lenne, amely segítségével minden pályakezdő ráállhatna saját “kifutópályájára”. Gratulálok és sok sikert. Érdemes lenne konzultálni Benczik Judittal a témában. Sokat segíthet!
May 18 at 3:07pm

László Nyikos
Valós probléma, mellyel nap mint nap szembesülnek azok, akik kapcsolatban vannak a felsőoktatással, ismerik a végzős hallgatók helyzetét. Úgy gondolom, a társadalom csak a világgazdasági válság lencsengését követően fogja látni a probléma valós mértékét. Akkor már lehet, hogy késő lesz segíteni. Tegyünk most közös jövőnkért! Ne feledjük: a fiatalok jövőnk zálogai!
May 18 at 11:15pm
 
János Prinz
Nagyon eredeti az ötlet, én teljesen egyetértek, mert fel kell nyitni a huszonévesek szemét, hogy hasznos dolgokra is szükséges az energiájuk a gazdaság fenntartásához. Ha egészséges és érett felnőttek kerülnek a “nagyvilágba”, úgy sok társadalmi probléma elkerülhető a későbbiekben. Ájlájkit!
May 19 at 1:33am
 
Szeréna Szluka
A mai világban nagyon fontos dolognak tartom, hogy a munkaerő piaci kereslet és kínálat találkozzon egymással. Remélem ez a program legalább 1 lépéssel közelebb visz az ideális állapothoz. Sok sikert és elegendő kitartást kívánok.
May 21 at 9:47am
 
Viktória Sverteczki Vajas
Remélem sok mindenkinek tudsz segíteni! Azt hiszem ezen a kapunyitási pánikon mindenki átesik és ilyenkor tényleg jól jön a szakmai segítség. Már csak az is nagy segítség, hogy meg tudja az ember, hogy amin átmegy ilyenkor, az normális…
May 24 at 8:50pm
 
Mocsi Ádám
Szia!Jómagam is most hagyom el az egyetem kapuit, remélem sikerül boldogulnom a továbbiakban és remélem neked is sikerül angyallá válnod.
Angyaltársad:Ádám
May 25 at 11:11pm
 
Katalin Toldi
Ha annó lett volna ilyen, nagyon sokat segített volna a karrierem során.
May 31 at 12:47pm

Nerhaft Szilvia
Szia! Mindenképpen támogatom, hogy angyal legyél. Egyrészt én is érintett vagyok a témában, a szakdolgozatom is a friss-diplomások elhelyezkedési nehézségeiről szól. Magam is szívesen tennék az ügy javulásának érdekében, de sajnos tényleg kevés a lehetőség. Kívánom, hogy sikerüljön neked, és szép eredményeket érj el!
May 31 at 1:07pm
 
 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.