Főoldal » Személyiségi jogok sérelme – sérelemdíj és médiumok

Személyiségi jogok sérelme – sérelemdíj és médiumok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Másként forog a világ a jogalkotói szándék szerint a személyiségi jogok megsértése, a sérelemdíj lehetőségének bevezetésével.

Csak idő kérdése és önálló jogszolgáltató iparág alakul ki a sérelemdíj igények és ilyen ügyek kezelésére.

Személyiségi jogok sérelmének  helye nem a bíróságokon van – erre az ideális a szereplők és a társadalom számára az igazságügyi mediátor szaktanácsadó és egyezségi szakértői irodák helyszíne!

Sajtó számára mind a közszereplő, mind a magánszemély iránti jogsértés kockázata, illetve ennek elkerülése valódi kihívás.

Fontos megállapítása az új Ptk-nak, hogy a közszereplők esetében a méltányolható közérdek a személyiségi jogok védelmét esetenként korlátozhatja.

Külföldön élő jogsértőkkel szembeni ügyek

Naponta jelent gondot az újságírásban a védett ismeret (Know-how) és az üzleti titok határmezsgyéi egy oknyomozás során.


Összegezve:  Ha már bekövetkezett a személyiségi jogsérelem egyetlen praktikus megoldás a sérelemdíj specialista , a sérelemdíj mediátor szaktanácsadó iroda!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.