Főoldal » „Te magad vagy a csoda!” – Varázslatból valóság a Korda Filmparkban –

„Te magad vagy a csoda!” – Varázslatból valóság a Korda Filmparkban –

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Élmények. Vidám, felszabadult, ártatlan gyermeki tekintetek. Csodák, melyek a valóság dimenziójába léptek. Egy nap, melyen a Magyar Vöröskereszt és a Korda Filmstúdió és Látogatóközpont jóvoltából felépült az egyenlőség hídja, melyen „sérültek” és egészségesek együtt, a gondokat elfeledve léphettek be a filmes világ varázslatos, rejtett zugaiba.


Az etyeki Korda Filmpark negyven sajátos nevelési igényű, 8-14 év közötti gyermek előtt nyitotta meg kapuit november 15-én, csütörtökön. A 7csoda elnevezésű élménytúra keretében, a fővárosból és környékéről érkező, hátrányos helyzetű gyerkőcök tehettek kalandos utazást a filmes trükkök világába. A jótékonysági akciót ismert zenészek és élsportolók is támogatták.


A program elődje a Vöröskereszt által szervezett 7csoda élménytábor, melyet idén immáron másodszor rendeztek meg Zánkán. Az esemény kizárólag nyertes pályázatokból, és támogatói forrásokból valósult meg, lelkes önkéntes fiatalok, és képzett pedagógusok segítő kezei által. A szervezők célja az volt, hogy megszüntessék a szakadékot egészségesek, és fogyatékkal élők, gyermekvédelmi gondoskodásban részesülők, kisebbségi gyermekek között. Ennek az akciónak a folytatásaként szerveződött meg a 7csoda élménytúra.

Kovács Dávid, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szakmai vezetője elmondta, hogy a túra egyfajta adománygyűjtő kezdeményezés is. A szervezet ugyanis 2013-ban kétszer annyi (50 helyett 100) gyermek táboroztatását szeretné megoldani.

Az eseményhez olyan kiváló olimpikonok, élsportolók, és zenészek is csatlakoztak, mint: Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető, Kozmann György olimpikon kenus, Szávay Ágnes profi teniszező, Hadfi Dániel Európa-bajnok dzsúdós, Csabai Edvin 17-szeres maratoni kenus világbajnok, és Kőváry Barna autóversenyző, aki mellett a bátrabbak még a száguldás élményét is megtapasztalhatták. Zenész tehetségeink közül az X-faktoros Gyurcsík Tibor, az Apollo23, valamint LL Junior szórakoztatta a gyermekeket, de jelen volt a rendezvényen a Czutor Zoltán vezette Belmondo együttes is, a Talamba Ütőegyüttest pedig Zombor Levente képviselte.


A nap rövid sajtótájékoztatóval indult, majd a Magyar Kaszkadőr Akadémia látványos, autósüldözéssel, pisztolydörgéssel tarkított, akciódús showjával folytatódott.  A híres New York utca filmes díszleteit haldokló hősök vére festette vörösre, de a Vöröskereszt önkénteseinek, és főként a gyermekeknek köszönhetően sikerült megmenteni a sebesültek életét. Az elsősegélynyújtás rejtelmeibe való betekintést követően, az éhség csillapításáról Buday Péter mesterszakács gondoskodott. Az ebédet követően a gyerekek, a sztárvendégek vezetésével, kisebb csoportokban indultak el felfedezni Amerikán túl, a filmpark egyéb látványos szegleteit is. Megismerkedhettek Korda Sándorral, a magyar származású filmrendező-producerrel, a brit filmipar egyik legjelentősebb alakjával, a filmpark tehetséges névadójával. Betekinthettek „A Borgiak” harmadik évadának reneszánsz díszletei közé, láthatták a „Magyar vándor” jelmezeit, testközelben csodálkozhattak rá a filmes trükkökre, leshettek be az érzéki csalódások világába. A nap megkoronázásaként, a gyerekek Gyurcsík Tibor, és Kocsis Tibor közös, november 25-ei koncertjére kaptak tiszteletjegyeket, valamint a Tezenis édességekkel, a Burger King étkezési kuponokkal ajándékozta meg őket.

Dr. Kakuk Andrea, a Korda Filmpark vállalati kapcsolatok igazgatója a rendezvény végén elmondta, hogy reméli, ez a rendhagyó esemény csupán az első lépcsőfoka, egy hosszú, sikeres együttműködésnek. Kihangsúlyozta a gyermekeket segítő magánszemélyek és civil szervezetek támogató szerepét, akik nélkül csupán álom maradt volna a valóság. Végezetül köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött e varázslatos nap létrejöttében.

A Filmparknak ugyanis összetett célja van. Egyrészt tanítva mutatja be a filmtörténet, a filmgyártás szakaszait, kiemelkedő momentumait, másrészt felejthetetlen élményt ígér, közelebb hoz egy csodát, a sikeres életút megtételére inspirál. Mert neked is el kell hinned: „Te magad vagy a csoda!”.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.