Főoldal » Teendők leállás esetén

Teendők leállás esetén

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az utóbbi időben sokszor előfordul, hogy néhány percre vagy 1-2 órára leáll a Felsőfokon. Ennek oka a folyamatban lévő fejlesztés, amelynek következtében az új oldalon sokkal több funkció és sokkal kevesebb leállás lesz, mint a jelenlegi verzióban. Megszűnik majd a kettős belépés, máshogyan néz ki majd az oldal, és fejlettebb program fut a háttérben. (Sokkal többet még én sem tudok, a főszerkesztőség majd időben tájékoztat mindenkit.) Az új rendszer bevezetéséig az esetleges leállásokért mindenkitől elnézést kérünk.A legfontosabb kérdés: Mit tehetünk, ha leáll a rendszer? Ez attól függ, hogyan és milyen helyzetben áll le. A leállás leggyanúsabb jele a lassú betöltődés. Ha a megszokottnál 2-3-szor hosszabb ideig töltődik az oldal, akkor leállt a rendszer.

  1. Olvasás, böngészés közben. Ez a legegyszerűbb eset. Nyugodtan olvashatunk, csak akkor vesszük észre a leállást, ha átváltunk másik Felsőfokon oldalra (pl. valamelyik kapcsolódó cikkre, vagy a blog főoldalára), vagy ha hozzá akarunk szólni a cikkhez. Facebookon megosztani, tetszést nyilvánítani ilyenkor is lehet, azok a gombok működnek. Ha átváltunk másik oldalra, akkor az az oldal már nem jön be. – Ilyenkor nincs más teendőnk, mint megjegyezni, hogy melyik oldalra voltunk kíváncsiak, és néhány óra múlva újra belépni.
  2. Cikk keresés közben. Beírjuk a keresőbe a kulcsszót, megnyomjuk az entert, és nem töltődnek be a találatok. – A kereső nem jegyzi meg, hogy mit írtunk be, ezért jegyezzük meg, és néhány óra múlva kezdjük újra a keresést!
  3. Hozzászólás írásakor. Akármilyen hosszú hozzászólást megírhatunk, a probléma a Mentés gomb megnyomásakor jelentkezik. Megnyomjuk a gombot, és nem jelenik meg a cikk, amihez hozzászóltunk. – Ilyenkor a legtöbbször megjegyzi a hozzászólást a rendszer, de ha nem vagyunk biztosak benne, akkor térjünk vissza néhány óra múlva a cikkhez, és nézzük meg, hogy ott van-e a hozzászólásunk. Ha nincs, írjuk be még egyszer!
  4. Üzenetküldés közben. Az üzenet elküldésekor derül ki a probléma, nem megy el az üzenet a címzettnek. – Néhány óra múlva írjuk meg még egyszer!
  5. Cikkírás közben. Ennek csak az az egyetlen tünete, hogy a Mentés gomb nem működik, de szerencsére a cikk nem tűnik el. – Kimásolhatjuk szövegszerkesztőbe, és másnap újra feltehetjük.
  6. Cikkírás után, megjelenés előtt. Ez a probléma időzített cikkeknél fordulhat elő, és csakis akkor, ha a megjelenés előr beállított időpontja éppen egy leállásra esik. – A cikk ilyenkor is megmarad, de kézzel kell közzétenni. Rózsaszín háttérrel látható a blog főoldalán. A közzétételhez elég csak a Közzététel gombot megnyomni.

Minden esetben igaz, hogy a leállást érdemes jelezni Sipőcz Norbert fejlesztési vezetőnek a sipocz.norbert@felsofokon.hu címen. Ő tudja a leállás okát, és ő tud segíteni, hogy újra helyreálljon a rendszer. Minél hamarabb jelezzük neki a problémát, annál hamarabb tud segíteni, és annál hamarabb helyreáll az oldal működése.

Mindenkinek kellemes, leállásmentes blogírást kívánok, és remélem, hogy minél hamarabb beindul a folyamatosan üzemelő új rendszerünk.

Kép: http://www.wikitech.hu/uploads/2011/11/no_internet.jpg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.