Főoldal » Tudatos választó megerősödése a szakmailag felelős médiumok támogatását igényli

Tudatos választó megerősödése a szakmailag felelős médiumok támogatását igényli

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Információk tömege áramlik, azonban fő hírforrások pártorientált hírei után légüres a tér.

Szinte a “duópolitika” lenyomata a nagy nézettségű TV csatornák politikai interjúinak választéka.

Különösen nagy a felelőssége minden médiumnak 2014-ben a két politikai pólus kialakulásának elkerülésével összefüggésben.

Feltehető a kérdés a sajtó nem érzi veszélyben magát egy “duópolitika” által “összenyomott térben”?

A választók számára a két nagy politikai pólus kizárólagossága a politikai marketing termékek hadát jelenti, a tényleges információk, valós statisztikai adatok nyilvános, könnyen elérhető információi helyett.

2014-ben döbbenetes tény, hogy a társadalom nagyobb részét politikai képviselettel felruházni szándékozó új politikai erők “underground” médiumi lehetőségekre szorítkozhatnak, mert az állam nem építi fel és nem ismeri a nyitott közmédiumok rendszerét – ezt a társadalom ma – milliárdos költségvetéseik ellenére – nem képes elérni.

Új pártok, politikai mozgalmak túlélését és megerősödését a közmédiumok, kereskedelmi médiumok függetlensége hiányában a közösségi információs világhálók biztosítják. Sokan már a Tv-től elfordulnak, csökken a napilapok eladása az ismert “kettős szólam” miatt.

Tudatos választó fogalma, a választási politikai termék fogalmával van szoros kapcsolatban.

Egy nyitott és hitelességre törekvő sajtó a választói tudatosság felébredését érdemben segítheti elő.

Tudatos választó a tragikomikus politikai operett szereplői helyett a politikai programra, annak ellenőrizhető és hibáit korrigáló tartalmára helyezi a hangsúlyt. 

A politikai bulvár szavazó helyett a tudatos szavazók kialakulását a társadalomért felelős médiumok támogatásukkal segíthetik.(Tudatos Választók)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.