Főoldal » Weboldal optimalizálás – komment és keresés

Weboldal optimalizálás – komment és keresés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sziasztok!

Az elmúlt napokban pár változás következett be az oldal életében.

Először is az eddigi hozzászólások nem lesznek elérhetők, mert a szerver terheltséget ez a funkció nagyban növelte és akkora előnyt nem jelentett. Közel 1000 hozzászólásról van szó, ezeket megőriztük az adatbázisban, de további felhasználásukra nincs lehetőség.

Ezzel egy időben nem szűnt meg a kommentelési lehetőség, hiszen a Facebook kihelyezett hozzászólás rendszerét kezdtük el használni. Kiszerveztük az adatok tárolását és a megjelenítést, így csökkentve a terhelést mégis megtartva a funkciót. A fejlődést az is mutatja, hogy a bejegyzésekhez tartozó kommenteket egyből a Facebook timeline-on is megjeleníthetitek, ezzel még közelebb kerülve a végső célunkig: a WEB2.0 teljes kiterjesztésére.

A másik fontos változás a keresés kiszervezése. A keresést is egy profira bíztuk. A Google keresőjét hívtuk segítségül, hogy gyorsabban és igényesebben tudjuk a felsofokon.hu hatalmas tartalmát kereshetővé tenni. A képen is látható egy keresési eredményt. A Google közel 650ezer oldalt indexelt, de ez a szám tovább növekedhet.

Miért jó ez nekünk? Azért, mert a drupal gyári keresője a mi adatbázisunkat terhelte, közel 1 GB-os adatmennyiséggel, ami a triplája a cikkek által foglaltnak. A Google keresője gyorsabb, szebb pontosabb és teljesen független a felsofokon.hu szerverétől.

A változásoknak köszönhetően már 4. napja folyamatosan elérhető az oldal, reméljük, hogy ezt a számlálót sokáig nem kell nullázni.

Reméljük, hogy értékelitek az erőfeszítéseinket és újra megszilárdul a bizalom az oldallal kapcsolatban.

Köszönjük a türelmeteket és az eddigi bizalmatokat.

Üdvözlettel:
Sipőcz Norbert és a főszerkesztőség

ui: a látogatottságunk kezd visszaállni a leállások előtti időszakra, sőt növekedés is megfigyelhető. A statisztikát majd később mutatom meg, ha már lesz elegendő adat.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.