Főoldal » A Titanic belső tere- A másodosztály

A Titanic belső tere- A másodosztály

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 A Titanic másodosztályú utasai számára olyan körülményeket biztosítottak, mint más társaságok hajóin az első osztályon utazóknak.

Rendelkezésükre állt többek között egy selyemfüggönnyel árnyékolt ablakú könyvtár (a  főképen), egy fedett sétafedélzet, egy dohányzószoba a férfiak számára, és egy étterem, mely olyan széles volt, mint maga a hajó.

A másodosztály 207 kabinját a D, E, F, és G fedélzeten helyezték el, a szintek közötti közlekedést a másodosztály főlépcsőjén át, vagy a G szint és a hajószint között működő lifttel oldották meg. A folyosókat piros és zöld szőnyeg, a falakat tölgyfa borította. A Titanic másodosztályú kabinjai gyakorlatilag megegyeztek a hasonló színvonalú hajók első osztályával. A jól megvilágított egy,- két-és háromágyas szobákat mahagónibútorokkal szerelték fel, ami éles kontrasztot alkotott a fehér falakkal. A padlókat linóleum fedte.

A másodosztály étkezőjét közel a nagyobb, első osztályú étkezőszalonhoz, a D fedélzeten helyezték el. A falakat tölgyfa lambéria borította és a hajószélességű étteremben 394 személy elhelyezésére is alkalmas, forgószékekkel körülvett, hosszú asztalok voltak. Az étkező felett működött a másodosztály számára kialakított könyvtár, mahagónibútorokkal és egy hatalmas könyvespolccal. A B fedélzeten, közvetlenül a könyvtár felett volt a másodosztály dohányzásra kijelölt helyisége- XVI. Lajos korabeli stílusban, tölgyfa bútorokkal. A másodosztályon utazók számára rendelkezésre állt egy fodrász is az E fedélzeten. 

 

Forrás: 

Geoff Tibbals: A Titanic

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.