Főoldal » Bevált a traffipax-lottó

Bevált a traffipax-lottó

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kiderült, hogy van az a pénz, amiért mindenki betartja a szigorú sebességkorlátozást. Sőt, elég a pénz ígérete is.

Az ötlet az amerikai Kevin Richardsontól származik, aki a Volkswagen egy pályázatára küldte be a traffipax-lottó koncepcióját. A módszer egyszerű: a sebességmérő kamera a sebességkorlátozó tábla mellett azoknak a rendszámát is rögzíti, akik szabályos sebességgel halad el. Később köztük sorsolják ki a szabálytalankodóktól beszedett bírság egy részét, így egy-két szerencsésnek vastagon megéri betartani a korlátozásokat.

Az elképzelést Stockholm egyik útkereszteződésében tesztelték, ahol 30 km/h-s korlátozás van érvényben. A három napos próba során mintegy 24 000 autó haladt el arra, és míg a lottó beindítása előtt 32 km/h volt az átlagsebesség, a tesztelés során leesett 25 km/h-ra. Ezek szerint tehát működik az ötlet, bár nehéz elképzelni, hogy a hatóságok mondjuk nálunk is lemondanának a bírságként beszedett összeg egy részéről, hogy jutalmazzák vele a szabályszerűen közlekedőket.

Forrás: http://totalcar.hu

 
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.