Főoldal » BMW M3 GTS

BMW M3 GTS

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A BMW hivatalosan is bemutatta a legújabb versenypályára készített autóját, az M3 GTS-t. A gyári tuningos motor 450 lóerőt teljesít a narancssárga szörnyeteg motorterében, amelynek erejét egy hétsebességes duplakuplungos váltó viszi az útra.

Rengeteg spekuláció után, most hivatalosan bemutatta a legizmosabb M3-ast a bajor gyártó. Az GTS névre keresztelt modell a jelenleg forgalomban lévő M3-ra épül, azonban rengeteget faragtak, dolgozta rajta a német mérnökök. A fő cél az volt, hogy a versenysportban szereplő kis csapatok olyan BMW-hez jussanak, amelyet viszonylag olcsón meg tudnak vásárolni, és átalakítás nélkül a pályára vihetnek. Íme, hát megszületett a gyári M3-as versenyautó, amelyet természetesen utcára lehet vizsgáztatni, de nem sok értelme van, hiszen a végtelenig ki van belezve az autó.

A hosszas mérnökmunkának köszönhetően mintegy 180 kilogrammal lett könnyebb a sima változatnál, amely igencsak tetemes összeg egy ilyen autónál. A motortérben egy megpiszkált 4,4 literes V8-as egység dolgozik, amely a narancssárga szörnyetegben 450 lóerőt teljesít. A tetemes erőt egy hétsebességes duplakuplungos automataváltó közvetíti a hátsó kerekekre. Természetesen a külsőn is egyből felismerhető, hogy ez bizony nem a széria M3-as. Mindjárt az autó hátsó részén látható egy hatalmas állítható szárny, amely a megfelelő mennyiségű leszorító erőt hivatott termelni. Az autó hűtőmaszkja is megújult, méhsejt-szerkezetet formáló műanyagráccsal látták el a gyáriak. Az első lökhárító aljára egy kiegészítő légterelő került, amely javítja a kocsi légellenállását.

 

Természetesen a kipufogórendszer sem maradt változatlan, azt is versenyrendszerre cserélték. Az egyedi 19 colos fekete felnik is mind azt bizonyítják, hogy ez nem egy sima modell. A belső térben mindössze 2 ülés kapott helyet, és azok is kőkemény versenyülések ötpontos biztonsági övvel. A kormányt és a műszerfalat alcantara bőrbe bujtatták, hogy tovább fokozzák a sportos hangulatot. A hátsó ülések helyén bukócsövek foglalják el a helyet, és ide szerelték be a tűzoltópalack is.

A hírek szerint jövő évben már forgalmazzák majd az autót, amelye nem kevesebb, mint 115 000 euróba kerül majd.

 

http://automotornews.blog.hu/ http://automotornews.blog.hu/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.