Főoldal » Budapest kampányfilm

Budapest kampányfilm

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Budapest – mit is lehet írni?  Nem is olyan rég találtam egy videót, ami Magyarország népszerűsítésével foglalkozik. Számos magyar találmányt és budapesti nevezetességeit láthatjuk egy jól megszerkesztett videóban.

A videóban látható találmányok mindenképpen Magyarország hírnevét öregbítik. A közlekedés szempontjából is sok fontos találmány köthető magyar származású feltalálóhoz, a kisfilmben is több ilyen szerepel:

Galamb József Ford T-modell

Henry Ford első sorozatgyártásban készült autója. Több, mint 1 millió T-model gurult le a gyártósorról. A gyártási költségek csökkentése miatt először csak feketében volt kapható. Csak később volt lehetőség kék, sárga, szürke.

Anisits Ferenc BMW dízelmotor

A BMW dízelmotorjának fejlesztésében magyar fejlesztő is részt vett. Itt olvasható Anisits Ferenccel készült interjú: Anisits mottója: Aki egy helyben toporog, annak nem nő a lába alatt a fű

Asbóth Oszkár helikopter

Jedlik Ányos dinamó

Jedlik Ányos dinamója

Budapest közlekdéséről is több snittet láthatunk. Az egyes közlekedési formákról kaphatunk pillanatképeket. Budapest elönyös helyzetben van, mivel rengeteg módja van a városnézésnek. A videóban a dunai hajózás is szerepet kap. A szentendrei menetrendi járatban hétvégenként illetve július elejétől augusztus végéig a HUNYADI kirándulóhajó közlekedik. Emellett a városnéző buszok is rendszeresen közlekednek a turisták legnagyobb örömére. Továbbiakban pillanatképeket láthatunk Budapest hídjairól, nevezetességeiről, prögő életeről.

A videót összegezve szerintem tökéletes képet mutat Budapestról. Nyugodtan ajánlamám külföldi ismerőseimnek, ha tudnám, hogy a nyaralásukat Magyarországra tervezik. Már több éve élek Bupapesten, így saját tapasztalataim ellenére is nyugodt szívvel ajánlanám a várost bárkinek.

Írta: Sipőcz Norbert

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.