Főoldal » CSR Piac kiállítás

CSR Piac kiállítás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2011-ben második alkalommal, Magyarország soros EU-elnöksége hivatalos kísérőrendezvényeként rendezi meg az Európa több országában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő CSR Piac kiállítást.
Mely szervezet és hogyan vehet részt a pályázaton?
A pályázaton bármely hazai vállalat vagy más szervezet részt vehet. Keressük a Valóban Felelős Vállalatokat és a legkiválóbb CSR programokat, megoldásokat. Ez egyben a pályázat két fő kategóriája is.

A pályázat benyújtásához ki kell tölteni a pályázati űrlapot, melyen tömör leírást kell adni a vállalatnál megvalósult CSR intézkedésekről: a felmerült problémákról, azok megoldásáról, illetve a megtapasztalt nehézségekről és előnyökről. A pályázati űrlapot a KÖVET Egyesület részére kell eljuttatni 2011. március 25-ig.
Részvételi díjak
A pályázaton való indulásnak külön részvételi díja nincs. A pályázat benyújtásával ugyanakkor a pályázók vállalják, hogy amennyiben a zsűri a megoldásukat a 2011. június 2-i CSR Piacon bemutatandók közé választja, akkor kiállítóként részt vesznek a rendezvényen, és kiállítási díjat fizetnek.

Kiállítási díjak:
– Nagyvállalat: 300 000 Ft + áfa
– Kisvállalat (50 fő alkalmazotti létszám alatt): 100 000 Ft + áfa
A KÖVET Egyesület tagvállalatai számára a fenti kiállítási díjakból 50% kedvezményt biztosít!
A kiállítási díj tartalmazza:
– kiállítási stand a CSR Piac 2011 rendezvényen;
– 3 fő részvétele teljes ellátással a CSR Piac 2011 rendezvényen;
– a pályázati anyag megjelenése a nyomtatott katalógusban (tördeléssel és grafikai munkával együtt) és az on-line CSR adatbázisban. Igény szerint vállalatonként maximálisan 10 példány a katalógusból.
A kiállításon csak azok a pályázó cégek jelenhetnek meg, amelyek indultak a pályázaton és a zsűri bemutatásra alkalmasnak találta vállalatukat, illetve valamely intézkedésüket.
Pályázati kategóriák
1. CSR Intézkedések
2. Valóban Felelős Vállalat (VFV)

A pályázati kategóriák megalkotása során kettős cél vezérelt bennünket. Egyrészt az európai CSR piacok szellemiségét megőrizve kézzel fogható megoldások bemutatásával segítjük a hazai vállalatoknál dolgozó szakembereket. Másrészt – mint már 2009-ben is – felhívjuk a figyelmet a CSR mély értelmezésére, a valódi vállalati felelősségvállalásra.

Mivel az első esetben konkrét megvalósított intézkedéseket, a másodikban pedig felelős vállalatvezetési filozófiákat keresünk, ezért két fő pályázati kategóriát alakítottunk ki.

1. CSR Intézkedések kategória
A CSR bármely területéről várjuk a legtalálóbb, leginnovatívabb, legkiválóbb megvalósított programokat, melyek más vállalatok számára is példaértékűek lehetnek. Pályázni a legkülönbözőbb területekről lehet, úgymint környezetvédelem, esélyegyenlőség, munkahelyi egészség és biztonság, foglalkoztatás, felelős termékfejlesztés és innováció, felelős marketing és kommunikáció, civil-vállalati együttműködés, vállalati önkéntesség, fenntarthatóság a beszállítói láncban, érintetti párbeszéd, átláthatóság, felelős befektetések, a munka és magánélet egyensúlya vagy éppen felelősség az állami szektorban stb.

A CSR Piac 2009 kiállításra beadott CSR intézkedésekkel is újra lehet pályázni abban az esetben, ha a programot az eltelt idő alatt továbbfejlesztették.

Egy szervezet akár mindkét kategóriában és több intézkedéssel (max. 4 db CSR intézkedés) is pályázhat.

2. Valóban Felelős Vállalat (VFV) kategória
Akik megfontoltak a szállítással, nem az országúton raktároznak, és a terméket is helyben akarják eladni. Akik az üzleti érdek helyett “csak úgy” etikus döntést hoznak. Akiknek fontos a munkavállaló személye, mert ismerik és beszélnek vele, és nem az elbocsátás az elsődleges “gazdaságos” döntés. Akik örülnek, ha egy munkatársuk anyai örömök elé néz, és megteszik a tőlük telhetőt, hogy méltányosan foglalkoztassák a gyermekeseket – és persze másokat is. Akik akár le is mondanak egy új piacról, de nem akarnak monopolhelyzetbe kerülni. Akik a többiektől eltérően növelik, s nem csökkentik a termékeik élettartamát. Akik új, stratégiai termék/szolgáltatás tervezésekor elgondolkoznak arról is, milyen hatással van ez a fenntarthatatlan fejlődésre, ország-világ szegényeire.

Ha vállalatuknál fellelhetők olyan karakteres jegyek, amelyek az alábbi táblázat második oszlopában olvashatók, kérjük, osszák meg velünk és az érdeklődő kollégákkal! A forma lehet történet, anekdota, örülünk a számoknak és formalizált programoknak, de nem ragaszkodunk hozzájuk.

Mivel érdemes pályázni?
1. Sikerélmények és sikertörténetek olyan vállalkozásokról, melyek megismerése és adaptálása más szervezetek számára is hasznos lehet.
2. Ha található a vállalatnál olyan innovatív kezdeményezés, jó gyakorlat, amire büszkék vagyunk és érdemesnek tartjuk arra, hogy mások is megismerjék:
– a vállalat belső és külső érintettjei számára magas hozzáadott értékkel rendelkező kezdeményezés;
– valamely időszakos vagy hosszantartó kihívásra választ adó megoldások a vállalatunknál;
– annak bemutatása, hogy a vállalati felelősségvállalásba befektetett erőforrás megtérül.
3. Ha innovatív módon szeretnénk bemutatni érintettjeinknek (ügyfelek, partnerek, részvényesek, alkalmazottak, hatóságok, szakmai szervezetek, stb.) a vállalati felelősségvállalás terén megvalósított sikeres kezdeményezéseinket.
Ki és hogyan értékeli a pályázatokat?
A zsűri tagjait és értékelési szempontjaikat a Zsűri menüpont alatt ismerheti meg.
Díjak
A díjak átadására a CSR Piac Díjátadó Gáláján, 2011. június 2-án délután kerül sor.
A díjazásról részletes információ a Díjak menüpont alatt található.
A pályázat menete
A pályázat beküldésének végső határideje: 2011. március 25.
Zsűri értékelése: 2011. április
Mit kell tennem, ha pályázni szeretnék?
Pályázni a kategóriának megfelelő pályázati űrlap kitöltésével lehet.

A pályázatok beküldési határideje 2011. március 25. A pályázatokat a KÖVET Egyesületnél Lontayné Gulyás Mónika részére kell elküldeni elektronikusan: palyazat [kukac] csrpiac.hu
Fontos tudnivalók
– A CSR Piac 2009 kiállításra beadott CSR intézkedésekkel is újra lehet pályázni abban az esetben, ha a programot az eltelt idő alatt továbbfejlesztették.
– Egy szervezet akár mindkét kategóriában és több intézkedéssel (max. 4 db CSR intézkedés) is pályázhat.
– A rendezvényen bemutatott CSR megoldások nyomtatott katalógusban és a CSR Piac honlapján kereshető adatbázis formájában bárki számára elérhetőek lesznek.
– Ha a pályázó szervezetnél van rá lehetőség, a pályázatot magyarul és angolul egyaránt küldjék be, mert ezáltal a magyarországi szervezetek jó gyakorlatait a CSR Europe nemzetközi partnerhálózatán keresztül egész Európa megismerheti.
További információ
Pályázati információk

Valóban Felelős Vállalat kategória
Tóth Gergely, főtitkár
toth@kovet.hu

CSR intézkedések kategória
Lontayné Gulyás Mónika, projektvezető
gulyas@kovet.hu, +36 1 473 2290

Rendezvénnyel kapcsolatos információk
Tóth-Baltási Péter, rendezvényszervező
toth-baltasi@kovet.hu, +36 1 473 2290

Sajtókapcsolatok
Bíró Imola, kommunikációs felelős
biro@kovet.hu, +36 1 473 2290
http://www.kovet.hu

Valóban Felelős Vállalat kategória űrlap
CSR Intézkedés kategória űrlap

Forrás: CSR Piac kiállítás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.