Főoldal » Ég a víz!

Ég a víz!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

„A projektem alapja a víz nukleáris energiájának hasznosítása, azaz a szabadalmaztatott találmányom bevezetése a robbanómotorok, kazánok, sugárhajtóművek, áramtermelő aggregátorok és szikrongenerátorok stb. üzemeltetésére. Ez az üzemeltetési eljárás azt jelenti, hogy a jövőben a szénhidrogén származékok helyett a vizet tankolják fel az autók, a gépek és az égés végterméke is a Föld biológiai lényeit éltető tiszta víz lesz.” Gróf Spanyol Zoltán, feltaláló.

A szabadalom tulajdonosa nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a víz elégetésével tiszta energiát lehet előállítani, ráadásul biztonságos módon. A víz, mint üzemanyag hasznosítására már számos megoldás létezik. A helyzeti és mozgási energiáját erőművek meghajtására használjuk. A víz bontására (oxigénre és hidrogénre) már kész megoldásaink vannak, bár a tárolás során számos nehézséget kell leküzdeni.

Ez valami egészen más. A működési elv a következő: A víz üzemanyagként használható fel oly módon, hogy egy plazmás halmazállapotot hozunk létre a vízből, ami annak köszönhető, hogy az atomokat felgerjesztjük egy magasabb kvantumszámra, azaz magasabb számú pályára küldjük az elektronokat. Ebben az állapotában a víz, mint hidrogén szállító lesz és az a tűztérbe jutva kompletten elég. A világ a hidrogén hasznosítást eddig úgy képzelte el, hogy a vizet szétbontjuk hidrogénre és oxigénre, amit palackozni kell extrém hideg hőmérsékleten (-253 K ), de ez nem elég biztonságos, és nagy energia-befektetéssel jár. Az eddigi eljárásokkal szemben itt nincs robbanásveszély.

A német szabadalmi hivatal be is jegyezte Nr.36 30 345 számon, tehát nem valami blöff, ahogy azt sokan állítják anélkül, hogy belemélyednének az eljárásba.

A szabadalom leírása pontosan megfogalmazza a folyamatot (részeket idézek a szabadalomból):

„… a bejelentésben az eljárás a vízplazma égetésével az energianyereségért történik.

A találmány a feladat alapjául szolgál a vízplazma előállításának bemutatása, és a vízplazma, mint üzemanyag (égőanyag) felhasználása.

Ez a feladat a találmány értelmében a Patentkövetelmény 1 szerint azáltal megoldott, hogy a víz az áram és hő ionizáció által atomos állapotba kerül, melyben egy új halmazállapotban mint vízplazma önmagában képződik, és ebben a plazmában a hidrogén és az oxigén nukleonjai és elektronjai együtt vannak. 

A gyújtási hőmérséklet 400 °C és 1000 °C között van. A villamos ív és hője biztosítja a vízplazmában a további ionizációt, és a Joule effektus által 103 kJ/Ohm lép fel.

A feszültség a karakterisztika szerint gyorsítja az elektronokat, az elektronok tömege is megnő. A vizsgálati eredmény szerint 63 g H2O mint vízplazma 16,45 percen át 400 ° C-tól 8000 °C-ig állítja elő a hőenergiát:

(az ionizációhoz szükséges) Feszültség U =210 V I = 6,95 A 1459, 50 VA. Áramfelvétel a gyújtásnál 6,95 A
Gyújtás után 6,85 A, a 16,45. percben 6,83 A; 1434,30 VA.

A vízplazma 1460 VA energia felhasználással 8000 °C hőenergiát állít elő. A fenti mérési eredmények igazolják, hogy az oxigénatom önégetési folyamatot teljesít, ezért emelkedik és stabilizálódik a láng hőmérséklete 8000 °C-on.

A mérések és a lángjelenség bizonyítják, hogy a láng ereje, a láng hossza és a láng hőfoka fokozatosan csökkenthető.

A fizikai táblázat szerint a hidrogén-fúvó-lángja 2400 °C hőmérsékletű. A hőmérséklet differencia 2400 °C és 8000 °C között a DE 35 27 639.8 és DE PS 36 30 345 sz. leírás magyarázza meg, amit a hidrogén spektruma támaszt alá: Hogy az atom körül (2200 km/s) forgó elektron a belső (K burok 1 s pályáról) egy további pályára kerüljön, ahhoz ΔE energiaegységet kell hozzáadnunk. A számítás igazolja, hogy az elektron az m pályáról az n pályára jut.”

Tehát a vízplazma kizárólag vízből az áram ionizációjára jön létre, és az égőtérben a villamos ív által meggyújtva és elégetve lesz. A tesztelés során az ionizáció egy tápegységhez hasonló 230V hálózati váltóáramról üzemelő hordozható berendezéssel érhető el, mely egy pisztoly szerű, víztartállyal (képek) ellátott szerkezethez van csatlakoztatva. A mérési eredmények szerint az ionizáció 1400-1500 VA-rel stabilan fenntartható. Összehasonlításképp egy jobb hajszárító 1500 W-os, csak ez nem 50 fokot, hanem 2400 fokot képes előállítani közel azonos teljesítménnyel.

Az eljárás felhasználhatósága széleskörű lehet: kazánok, sugárhajtóművek, motorok épülhetnének „vízégető” elvvel. Az autók meghajtását is forradalmasíthatnánk. Gróf Spanyol Zoltán szerint kb. 1 liter/100 km vízfogyasztással lehet számolni. Tiszta, biztonságos, hiszen az égés végterméke vízgőz. Elterjedés esetén jelentős károsanyag kibocsátást lehetne elkerülni ami tisztább levegőt és környezetet eredményezhet.

A vízhiányos országok nagyon kedvező feltételek mellett állíthatnák elő az édesvizet a sós tengervízből. A lehetőségek sokrétűek, ennek tudható be hogy  többen is jelentkeztek, hogy megvennék a szabadalmat, de Gróf Spanyol Zoltán nem adja idegen kezekbe. Itthon, Magyarországon szeretné hasznosítani találmányát. Ahhoz, hogy piacképes legyen a módszer, még fejleszteni kell, amihez befektetői források szükségesek. Reméljük, hogy nem előzi meg valaki, valamilyen trükkel.

Nagy vitákat vált ki a jelenség pro és kontra. Vannak akik látnak benne lehetőséget, viszont vannak olyanok is akik szkeptikusan fogadják. Szerintem a szükséges fejlesztések minden kérdésre megadnák a választ.

A szabadalom és a képek megtekinthetők, ahogy az a feltaláló alapítványának honlapján látható: http://www.vizenergia.ini.hu/ cikkek menüpont alatt.

 

 

Fotók:

MTI/Beliczay László, http://static6.origos.hu/i/1103/20110309grofspany4.jpg

http://www.vizenergia.ini.hu/

Videók, TV-s riportok:

http://www.vizenergia.hu/videok/panbiz.wmv

http://www.vizenergia.hu/videok/dunatv.wmv

RTL KLUB/Fókusz 

m1/Aranyfüst c. műsor 

m1/Stúdió beszélgetés és bemutató 

A Nyíregyháza TV összeállítása 

Kölcsey TV/Ring c. műsor 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.