Főoldal » Hidrogénhajtás? Vírusvideó?

Hidrogénhajtás? Vírusvideó?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A következő videó több oldalon és a Facebook üzenőfalamon is feltűnt, ezért én is megnéztem a Hidrogénhajtás néven elhíresült alkotást. Többet olvastam utána, mint amennyire szüksége lett volna. Jelenleg úgy tudnám titulálni, mint egy  vírusvideó. Az egyik oldalon nem a legszebben fogalmazva, de a lényegre tértek: ha ez a találmány létezik, akkor miért nem vette meg eddig senki? A másik kérdés az, hogy miért nem iktatták ki az olajiparban érdekeltek eddig ezt a számukra kellemetlen tényezőt?

A videó a hidrogénhajtásról, vízzel hegesztésről és sok mindenről:

A videó teljes mértékben hihető és egy nagyszerű találmányról szól, egy hitelese ember szájából. Első látásra mindenki ezt gondolná. Sajnos én is, mint ahogy sokan mások keresték a hibát, kérdéseik támadtak, esetleg szkeptikussá váltak. A bevezetőben leírt két pont, ami előtérbe kerül:

  • miért nem alaklamazzuk még? – nem feltétlenül Magyarországon
  • miért lehet hallani még mindig erről?

Miért is írtam azt, hogy “mint ahogy sokan mások”? Több egyetem is elhatárolódik az esettől – mind a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, mind a Miskolci Egyetem közleményt adott ki. FIGYELEM!!! 2006. áprilisában.

A következő oldal aBME Fizikai Intézet szkeptikus oldalán olvasható közlemények és érdekességek adják meg a valós képet. Mindenkinek ajánlom ezt az oldal:

Véleményem szerintem továbbra sem történt áttörés. A rengeteg pozitív hatás ellenére továbbra sem lehet tömeggyártásban alkalmazni. Ózonréteg regenerálás, károsanyag kibocsátás eltűnne, 1l vízből 100km megtétele és még sorolhatnám, ha igazán gonosz szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy: a Grimm fivérek becsukták a mesekönyvet.

Írta: Sipőcz Norbert

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.