Főoldal » Hogyan készül: a fogpiszkáló

Hogyan készül: a fogpiszkáló

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Személy szerint egy csodálatos találmánynak tartom, hiszen biztos vagyok benne hogy mindenki került már kellemetlen helyzetbe családi ebédeknél hogy az étel beragadt a fogai közé és nem volt az asztalon fogpiszkáló. Addig nem is gondoltunk arra, hogy milyen nélkülözhetetlen eszköz addig még szükségünk nem lett volna rá. Nézzük meg hogyan is készül ez az egyszerű de nagyszerű fa pálcika.

 

Az alap anyag rönkfa, amely nyárfából való. A rönk fákat hántoló gépbe helyezik, amely megszabadítja a fadarabokat a hajuktól. A fa hántoló hasonló elven működik mint egy általános eszterga gép. A hántolás eredménye egy tökéletesen szimmetrikus farönk. Ezek után egy gép, penge éles késekkel szeleteket vág ki a fából. Ezeket a szeleteket addig vágják még a fa alapanyag el nem fogy. A szeleteket újra felgöngyölítik. Az elkészült göngyölegeket kézzel szedik le a csévélőről. Ezek után a lyukasztó gépbe kerülnek, ami egységnyi szeletekre vágja a csíkokat. A kis fa pálcikák ezrei ömlenek ki a gépből. Ezek után a kis pálcák egy szárítóba kerülnek, ahol 4 órát töltenek  hogy keménnyé szikkadjanak. Ezek után pedig egy forgó dobban tökéletesre csiszolják őket. Ez a folyamat is 4 órát vesz igénybe. A már megcsiszolt és megszáradt pálcikák egy rostába kerülnek ezek után, ahol kiszűrik az eltört pálcákat. Ezek után minőség ellenőrzés és a csomagolás következik. A dobozokat is itt állítják elő. Az adagoló a dobozokba 650 db pálcikát tölt.

 

Nekünk már csak vigyázni kell arra, hogy ez a kis eszköz ne okozzon sérülést szánkban, hiszen ha nem jól manőverezünk vele nagyot tud szúrni :)

A gyártás megtekinhető a videón, amit forrás ként használtam a cikkhez.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.