Főoldal » Igazságügyi szakértők jogi környezetének refomja jön?

Igazságügyi szakértők jogi környezetének refomja jön?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A társadalom elismeréssel adózik az igazságügyi szakértők munkája iránt, mára azonban a bíróságok, az ügyfelek, jogvédők egyformán érzik szükségét az igazságügyi szakértői jogi környezet átalakításának!

Milyen valós felvetésekkel élnek az ügyfelek érdekvédelmi képviselői a műszaki igazságügyi szakértés területeire nézve?

A bírósági perek elhúzódása és komolysága forog kockán – az igazságügyi szakértõi jogi szabályozás teljes reformját kérik az ügyfelek!

Folyamatos ügyfél oldalról érkező panaszok alapján az igazságügyi szakértői jogszabályi környezet átalakítását kérjük a kormánytól, szaktárcától és az országgyűléstől!

 

Számos per elhúzódásának konkrét oka, a nehezen behatárolható igazságügyi szakértői terület és a konkrét ügybeli szakértési képesség .

 

Kritikák sora fogalmazódik meg az igazságügyi szakértők most hatályos bekategórizálása korlátai, a kevés szakmai terület megjelölése és az igazságügyi szakértői létszám alacsony mértéke miatt.

 

Az MFPÉE ügyfél érdekvédelmi szervezete kifejezetten kezdeményezi, hogy a középfokú szakmai végzettséggel (technikus, OKJ -s speciális képzések stb.), de legalább 15 év folyamatos szakmai gyakorlattal és vitarendezési, illetve peres előkészítői tapasztalattal rendező magánszemélyek kérhessék felvételüket a névjegyzékbe.

 

Fontosnak tartja az MFPÉE szervezete az ügyfelek jelzései alapján a bírói kérdésekre nem teljes válaszokat adó igazságügyi szakértők szankcionálását, díjának megvonását ill. ezen szabályok kialakítását.

 

Szükségesnek és lényegesnek tekintik az ügyfelek a panaszaikban az eltérő szakértői szakvélemények ütköztetésének magasabb, döntő szakértői fórumának megerősítését és határidők szigorú kialakítását.

 

Jelenlegi az EJEB állásfoglalásaival és a vonatkozó egyezményekkel is ütköző helyzetet javaslatunk szerint oldhatja az igazságügyi szakértő taggal és vele együtt középfokú szakemberek, nagy gyakorlattal végzett tevékenységének gazdasági társaságként az igazságügyi névjegyzékbe vételének megkönnyítése.

Minden magyar állampolgárnak ügyfélként joga van a tisztességes eljáráshoz, amelyért a magyar állam kell, hogy felelősséget vállaljon anyagi és erkölcsi értelemben!

MFPÉE Elnöksége” (Társadalom Hangja )

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.