Főoldal » Luxus villa a tengeren

Luxus villa a tengeren

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Képzelje el, hogy olyan nyaralója van, ami úszik a vízen és azt bárhová lehorgonyozhatja ráadásul nincsenek szomszédok és a tengeri élővilágot a kertjéből csodálhatja. A luxusvillák legfelső kategóriájába sorolható lakószigeteket 4,6 millió dollárért (1,1 Mrd Ft) lehet beszerezni 2013-tól. Grazban élő hazánkfia, Orsós Gábor, turisztikai szakértő fejéből pattant ki az ötlet, miszerint ötvözni kellene a luxushajók és ingatlanok nyújtotta élvezeteket.

Az ún. „ORSOS Island” 37 méter hosszú és 28 m széles (kb.3 db családi ház mérete). 12 ember szállítására, azaz elhelyezésére van lehetőség.

Teljesen önellátóra tervezték. 160 m2 napelemes rendszer fedi le, ami kb. 20-22 kW lehet csúcsteljesítményen. Ennek kiegészítésére még teljesen zajmentes, függőleges tengelyű szélturbinák használják ki a tengerek állandó szélmozgását. Persze a többletenergia akkumulátorokban tárolhatók el.

A levegő kondicionálására a tenger hőjét használják fel. Saját tengervíz sótalanító berendezése is van, tehát az ivóvizet sem kell magával cipelni. A szennyvíz kezelése, tisztítása is megoldott. Minden rendszert központi számítógép vezérel.

Igazi álomotthon, ami iránt várhatóan olajsejkek vagy arab hercegek érdeklődnek majd.  A galéria képei mindent elmondanak.

 

források és képek:

http://inhabitat.com/sail-away-in-style-on-your-own-orsos-solar-powered-floating-island-home/

http://orsosisland.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.