Főoldal » Miért érdemes ellátogatni a labortechnikai kiállításokra?

Miért érdemes ellátogatni a labortechnikai kiállításokra?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Munkahelyemnek köszönhetően számos alkalommal volt lehetőségem elmenni a budapesti labortechnikai kiállításra. Mindenképpen ez egy jó alkalom, hogy találkozhassanak a műszereket, eszközöket, vegyszereket vagy laborbútorokat forgalmazó cégek az iparban, a kutatóhelyeken vagy iskolákban dolgozó szakemberekkel. Ezeken a neves rendezvényeken felvonulnak a még újnak számító cégek, valamint a már hírnévre szert tett vállalatok is. Gyakran lát az ember a vásárban úgynevezett „laikus” érdeklődőt is, aki szorgalmasan gyűjti az egyes standoknál kihelyezett információs újságokat, amelyekért általában nem kell fizetni. Általában a kémiával „mélyebben” foglalkozó iskolákból is eljönnek a diákok, hogy a tudásuk gyarapításához szükséges szakkönyveket vagy folyóiratokat megvegyék.

Ami engem illet, már pár nappal a kiállítás előtt érdeklődök a munkámmal kapcsolatban lévő vállalatoknál, hogy a csarnok melyik szegletében fogom megtalálni a standjukat. Így aztán célirányosan, időt spórolva felkeresem őket, majd ha még marad szabadidőm, akkor számomra ismeretlen cégektől is szakmai információt kérek. Ez általában arra jó, hogy össze tudjam hasonlítani a vállalatok kínálatát. Nem ritkán két egyforma készülék között árban óriási különbséget vélek felfedezni. Azonban nem szabad beleesni abba a hibába, hogy egy műszer vagy egyéb más dolog vásárlása esetén, csak az árat nézzük. Ilyenkor jó ha meggondoljuk, hogy a későbbi garanciális csere vagy szervizelés melyik cégnél oldható meg olcsóbban.

Az idei budapesti labortechnikai kiállításnak már vége, de nem kell megvárni a jövő évit, hiszen még ebben az évben április 17-20 között kerül megrendezésre a Nemzetközi Szakvásár és Konferencia Münchenben. Ez lesz Európa legjelentősebb kongresszussal összekötött szakvására.

Info:http://www.munchenivasar.hu/news/1/72/analytica

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.