Főoldal » Módosul a tűzvédelmi szabályzat – mehetnek vissza a növények a folyosókra

Módosul a tűzvédelmi szabályzat – mehetnek vissza a növények a folyosókra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

November 13-án lép hatályba az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ) szóló belügyminiszteri rendelet módosítása – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivője. Petróczi Tímea szerint az új rendelkezés csökkenti az adminisztratív terheket, és egyszerűbbé, egyértelművé teszi a jogalkalmazást.

A szóvivő a változások között említette, hogy továbbra is lehet a lakóépületek menekülésre szolgáló közlekedőin növényeket elhelyezni, de az épület kiürítésére szolgáló folyosókat ezután sem lehet 110 centiméternél kisebbre szűkíteni.

Hozzátette: a módosítás alapján a társasházakban az épület 6. szintje alatt ezután nem kell vízkivételi helyet biztosítani, és a 6. emelet feletti szinteken is csupán minden második emeleten, így a jogszabály enyhítésével jelentősen csökkenthető az állampolgárok terhe anélkül, hogy a biztonság romlana.

A módosított OTSZ-ben szerepel a „repülő kívánságlámpások” használatának tilalma, ugyanis ezek az eszközök tűzvédelmi szempontból jelentős kockázatot jelentenek – jegyezte meg. Az OKF szóvivőjének közölte, a tűzvédelmi szabályok felülvizsgálata az építésügyi jogszabályok módosításával összhangban történt, így amellett, hogy megszűntek az indokolatlan költségeket jelentő előírások, csökkentek az adminisztrációs terhek is. A cél az volt, hogy a tűzvédelmi biztonsági követelmények megtartása mellett a szabályzat megfeleljen a szakmai követelményeknek és elvárásoknak, a jogalkalmazó számára pedig közérthető és egyértelmű legyen.

Forrás:

http://mmk.hu/2012/11/modosul-az-orszagos-tuzvedelmi-szabalyzat/ 

Vezérkép:

http://vecseshirekhu.web.maxer.hu/wp-content/uploads/2012/07/l%C3%A9pcs%C5%91h%C3%A1z-vir%C3%A1g.jpg 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.