Főoldal » Műszaki, építési tartalmú társasházi viták, perek

Műszaki, építési tartalmú társasházi viták, perek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Társasházakban a váratlanul nagy összegben megjelenő építési munkák, építészeti feladatok súlyos következményekkel járnak a tulajdonosok felé.

Társasházi per elindítása megelőzhető volna szakértő meghatalmazott részvételével a vitatkozó társasházi közgyűlésen. Műszaki iratok betekintése, szerződések megtekintése a tulajdonos joga, de szakértő nélkül az értelmezése nem egyszerű feladat.

Aránytalan közösköltség, váratlan csak részben indokolt felújítások, áttekinthetetlen éves beszámolók a közös képviselők részéről a kisebbségi tulajdonosok részéről jogsérelmet jelentenek.
 
Társasházakban kialakulhat olyan helyzet, hogy a tulajdonosi társasházi kontroll nem megfelelően érvényesül.
A bírósági gyakorlat nehezen teszi érvényesíthetővé a kisebbségi tulajdonosok megvalósult jogsérelmét.
 
Ki ne hallott volna, a többször kért iratbetekintésekről, ahol végül tényleges információkat nem tudott a tulajdonos szerezni?!
Műszaki felújítások, építések költségeit megbecsülni, a dokumentumokat ellenőrizni kifejezetten építési költségszakértők segítségével lehet hatékonyan.
Társasházi közgyűlésen személyesen vitatkozni szinte eredménytelen, ilyenkor van lehetőség meghatalmazott által érvényesíteni a tulajdonosi jogokat!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.