Főoldal » Oldtimer Show 2017

Oldtimer Show 2017

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2017. április 7-9-ig ismét a Vasúttörténeti Parkban, 10 hektáros területen kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show, a kiegészítő rendezvényeivel együtt. Az Oldtimer Show Kft. ismét új kiállítási anyagot mutat be, még több külföldi résztvevővel. Több mint 500db oldtimer jármű lesz bemutatva, ami 500 különböző járműtípust jelent. Minden típusból a fellelhető legszebb példányt mutatjuk be. A beválogatott járművek bronzból készült Oldtimer Show hűtőrács díszplakettet fognak kapni emlékbe. Ezek közül is a legszebbek az oldtimer szépségversenyen lesznek megméretve, ahol összesen 35db szakmai és szervezői díj kerül kiosztásra. (Gyűjtőknek, kluboknak és restaurátoroknak 2017. márc. 15-ig lehet jelentkezni a kiállításra.) 2017-ben is lesz Oldtimer Találkozó a Víztorony Park területen, ahová csak előzetes regisztrációval, fotóval lehet jelentkezni, ápr. 1-ig. Szintén a Víztorony Parkban lesz a Tuningautó Kiállítás szombaton és vasárnap más-más kiállítási anyaggal. Ismét lesznek veterán harckocsik és harcászati bemutatók a füves területen, valamint 4db állatsimogató karám a kisgyerekeknek a 3-as bejárat közelében. Ugyancsak ezen a részen lesz egy vidámpark is, dodgemmel és egyéb játékokkal. A 2-es bejáratnál kezdődik a Gasztro utca, ahol a boltban nem kapható kolbászokat, sajtokat és egyéb háztáji étkeket, házi söröket, borokat és míves pálinkákat lehet kóstolgatni és vásárolni. Ha valaki italokat akar kóstolgatni, akkor feltétlenül javasoljuk neki a díjmentes Fesztiválbuszt. A nagy parkban a szabadban lesz busz és teherautó kiállítás, veterán traktorok és satbil motorok interaktív kiállítása az 1-es bejárat közelében. Ismét lesz Kalandjárók Kiállítás a belső parkolóban és a füves területen.

A fő látványosság az Orient és a West kiállítócsarnokokban lesz. Az Oldtimer Show egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb antik autók és motorok, fakerekű autók, USA autók és motorok, KGST autók és motorok, Youngtimer autók, klasszikus sportautók, katonai autók és motorok, fegyverek, stb… Nem fognak hiányozni a kiállítócsarnokokból a korabeli ruhákba öltözött hostess hölgyek sem, akik örömmel fognak modellt állni a fotózáshoz a látogatóknak, a kedvenc autójuk mellett. A nagy parkban lesz még Kézműves Vásár, ahol népművészeti kerámiákat, szőtteseket, szíves mézeskalácsot, fafaragványokat és más népi mesterségeket képviselő iparművészek kínálgatják majd a portékájukat. A Vásártéren termelői mézeket, lekvárokat, szörpöket és fűszereket fognak árusítani a háztáji termelők. A gasztronómiánál maradva, mindkét parkban népies stílusú faház-sütödék fognak gondoskodni a látogatók kiszolgálásáról. A szervező a hagyományőrzésből és a gasztronómiából is ízelítőt kíván adni a nosztalgiajármű szerelmeseknek. A Víztorony Parkban épült Tájház Múzeum is megtekinthető az Oldtimer Show hétvégéjén. Abba betérve megkóstolható a világhírű Csabai Kolbász. Már most jelezzük, hogy 2017. október 13-15-ig ismét a Vasútt. Parkban kerül megrendezésre a nagyszabású Disznótoros Kolbászfesztivál, az Oldtimer Show Kft. szervezésében. A fesztivál 10 hektáros területén számos folklór és zenei program lesz és a lényeg: 3db kolbász utca! Ami az oldtimereket illeti, lesz a fesztiválon mini oldtimer kiállítás, traktorok, cséplőgép és mindenféle mezőgazdasági termelőeszköz amiket ki is lehet próbálni. A gyerekek körében hallatlan népszerű a kukoricamorzsoló, a daráló és a tökpucoló.

Ezzel az Oldtimer Show Kínálata nem ért véget, hiszen a belépőjeggyel a Vasútt. Park látványosságai is mind megtekinthetők: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, fordítókorongozás, terepasztal kiállítás, vasútmodell kiállítás. Csak az interaktív programokra kell majd beszállójegyet váltani: hajtányozás, lóvasutazás, kerti vasutazás, sínautózás, utazás gőzmozdonyon vagy a híres Nohab dízelmozdonyon.

Az Oldtimer Show Kft. koncepciója, hogy a rendezvény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak. A két park területén lévő 5db mosdó-WC együttes üzemel, melyek használata ingyenes. A P1 és a hátsó vasúti vágányok felőli területen lévő nagy parkoló is díjmentes. A parkolást rendészek irányítják és rendőrjárőrök is vigyáznak a biztonságra. Akinek mégsem jut a hely a díjmentes parkolókban, azok a környékbeli utcákban is leparkolhatnak. A környék nem fizetős övezet. Főként a budapestieknek javasoljuk az ingyenes Fesztiválbuszok igénybevételét, mely az Oldtimer Show teljes nyitvatartása alatt díjmentesen szállítja a látogatókat a Vasútt. Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza. Rengeteg ingyenes gyerekprogram várja a családokat az Oldtimer Show-n! A rendezvény területére belépve ingyenes az ugrálóvár, a légcsúszda, a népi játszótér 30 játéka, az arcfestés, a nádsíp oktatás, a kézműves foglalkoztató, a fafaragás oktatás, a kovácsműhely és a hagyományőrző termelőeszköz interaktív kiállítás. Az áprilisi Oldtimer Show valóságos Disneyland lesz a családosok és a nosztalgiakedvelők számára! J

 

 (A 2016-os Oldtimer Show-ról az időjárás negatív előrejelzése miatt –a valóságban nem volt eső- lemaradt érdeklődők részére a következő tájékoztatást adjuk: az Oldtimer Show rendezvény 10 hektáros területén két rendezvénycsarnok is van. Tehát esős idő esetén van hova menni. A két kiállítócsarnokban lesz a fő látványosság! Ha az eső eláll, akkor ki lehet menni a parkba nézegetni a traktorokot, buszokat, gőzmozdonyokat és lehet kerti vasutazni, lóvasutazni, stb…. 2013-ban a méteres hóban a Vasútt. Parkban megrendezett „Oldtimerek Hétvégéje”-n sem csalódott a közönség. J  Tehát akár esik, akár fúj, a rendezvény nem marad el!) Ha valaki messziről jönne és az indulási helyen esik az eső, az nem jelenti azt, hogy a Vasúttörténeti Parkban is esik. 2016-ban a negatív időjárás előrejelzés ellenére a Vasúttörténeti Parkban nem volt egy csepp eső sem. Kérjük a látogatókat, hogy vegyék igénybe a CALL CENTER szolgáltatásunkat, amely a Vasútt. Parkból ad közvetlen tájékoztatást. A CALL CENTER-t ápr. 3-án élesítjük: a központi információs vonalon (1/450-1497) általános, rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekre válaszol majd a munkatársunk, nem egy automata fogja felvenni a telefont. Az érdeklődők e-mailes kérdéseit a CALL CENTER-es e-mail címünkre várjuk: info@vasuttortenetipark.hu

 

A rendezvény honlapján (www.oldtimershow.hu) a Magyar Vasúttörténeti Park BKV-val való megközelítésének lehetőségei is fel vannak sorolva: busz, villamos.

A látogatókat arra biztatjuk, hogy vegyék igénybe az ingyenes Fesztiválbuszokat, melyek a Nyugati-Pályaudvarnál lévő Váci úti BKK buszmegállótól (WestEnd bejárat előtt) fognak indulni, közvetlenül a Vasúttörténeti Parkba. A menetidő 10 perc. A buszok 20 percenként fordulnak meg a két megállóhely között. A felszálláskor nem kell a belépőjegyet felmutatni, azt elég lesz megvásárolni a rendezvény helyszínén lévő 2-es jegypénztár lakókocsiban. Az online vásárolt HOMEticket-eket is itt lehet majd beváltani belépőjegyre.

A rendezvény belépőjegy árai nem változtak: felnőtt jegy 3.500Ft, gyerek és nyugdíjas jegy 3.000Ft (nyugdíjas igazolvány és a személyi igazolvány felmutatásával), családi jegy 9.999Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). 3 éves kor alatt a belépés díjmentes. A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány. A jegyeket elővételben az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten kedvezményes áron a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

A jegypénztárnál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát adunk ajándékba. Csokoládé akció! Mindhárom rendezvénynapon az első ezer látogató ajándék csokoládét fog kapni a jegypénztáraknál. Érdemes tehát már nyitásra érkezni az Oldtimer Show-ra! A gyerekeket az Orient csarnokban csokoládé szökőkút és csoki gyerekfoglalkoztató fogja várni. J A belépőjegy felhasználásra is ajánlott odafigyelni, hiszen aki a jegy hátulján lévő nyereményszelvényre ráírja a nevét és az e-mail címét, az a Karos Klub Spa**** szállodájában vellness hétvégét nyerhet. (A nyertest e-mailben értesítjük, tehát az olvasható e-mail cím megadása elengedhetetlen!) A kitöltött belépőjegyeket a Kalandjárók Kiállítás területén lehet bedobni a gyűjtőurnába.

 

Hotel info: Messziről érkező vendégeinknek szállásajánlatunk a Premium Apartmanház, mely a Vasúttörténeti parktól csak 900m-re van. Az Oldtimer Show vendégei 20% kedvezménnyel foglalhatnak szállást honlapunkról indítva, vagy az alábbi linkre kattintva: http://premiumapartman.hu/oldtimer/

 

folyamatosan frissülő információk: www.oldtimershow.hu    www.facebook.com /Oldtimer Show

kontakt: info@oldtimershow.hu (üzleti)   oldtimershow@oldtimershow.hu (szakmai)

 

A rendezvényre belépők elfogadják a rendezvény házirendjét! A rendezvény házirendje minden bejáratnál és a www.oldtimershow.hu honlapon is olvasható. Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvény területe nincs akadálymentesítve. A rendezvény teljes területén -beleértve a parkolókat is- bármiféle szórólap vagy egyéb reklámkiadvány terjesztése TILOS! Az ingyenes szolgáltatások csak sorbanállás után vehetők igénybe.

 

Jó szórakozást kíván a rendezvényhez az Oldtimer Show Kft.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.