Főoldal » Szakértők hibái, ügyvédek hibái – jogvédelem és európai megoldás az ügyfelek és szakemberek vitáiban!

Szakértők hibái, ügyvédek hibái – jogvédelem és európai megoldás az ügyfelek és szakemberek vitáiban!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szakértői felkérések, jogi képviseletek ingatlanok szerződéseinél a megbízások jogviszonyaiba tartoznak.

Nem mindig jogosak a jogosnak tűnő panaszok az igazságügyi szakértők, ügyvédek eseteiben.

Ügyféli jogok a megbízókat megilletik a szakemberek és ügyfelek közötti vitákban. Ezek rendezéséhez profi igazságügyi mediátorokra van szükség kellő magyarországi ügy tapasztalatával.

Megbízást a megbízói bizalom megrendülésekor 15 nappal bárki felmondhatja, a kialakult műszaki, vagy jogi vitában a közvetítés jelentősége nagy , mert a közjegyző, ügyvéd, igazságügyi szakértő, műszaki szakértő érdekében éppen annyira áll, mint a hosszú perek helyett méltányos rendezést elváró ügyfeleknek.

Ezeknél a megbízási vitáknál az elszámolás a megbízó és megbízott között lényeges csomópont.

Az ügyfél számára eddig független (nem szakmai kamarai) vitarendezésre Magyarországon szervezetten nem volt lehetőség. A Magyar Igazságügyi És Közérdekvédelmi Szövetség az OJVK megalapításával ezt a jelentős ügyfél érdekvédelmi hiányt pótolta.

OJVK Panasziroda És Vitarendezési Központ az ügyfelek számára nyílt meg, de befogadják a szakemberek ügyfelek ellen tett felkéréseit!

Az ügyfél a panaszával nem az ügyvéd, vagy szakértő szakmai karrierjét kívánja lehetetleníti, hanem konkrét hibák miatt konkrét rendezést szeretne. 

Ezt a kamarai eljárások nem feltétlen biztosították az ügyfeleknek, ugyanakkor több eljárást is okoztak a szakembereknek.

Az OJVK Panasziroda És Vitarendezési Központ az ügyvéddel, közjegyzővel, jogi asszisztenssel, igazságügyi szakértőkkel stb. szemben felmerült ügyféli panaszok független érdekvédelmi és mediációs szakmai központja.

Ügyfél megkeresésre, ügyfél panaszra egy jogvédelmi panaszos meghallgatást kezdeményez, majd annak tapasztalatai alapján ajánlja, vagy elutasítja az ügyfél vitarendezésre irányuló megbíását. 

Mind a bepanaszolt ügyvéd, igazságügyi szakértő számára, mind az ügyfél számára előnyös a titoktartás melletti, mediátor szakértők közvetítésével létrehozandó egyezség a panasz lezárására, további eljárások kizárásával.

Kártérítési perek (igazságügyi szakértő, közjegyző, végrehajtó stb.) hosszú évei helyett az ügyfél az ADR jogvita rendezés eszközével kompromisszumos egyezségekhez juthat rövid időn belül!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.