Főoldal » Szállítástechnika – tervezési feladat: A konténertároló telepítésének főbb szempontjai

Szállítástechnika – tervezési feladat: A konténertároló telepítésének főbb szempontjai

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A kontérek elhelyezése fontos feladat. Nem tehetjük akárhová, mert ki és berakodáshoz, valamint azok járműre tétele is problémát jelenthet.

A kialakításnál azt vettük figyelembe, hogy egy műszak alatt mennyi rakott és üres konténert kell tárolni és mozgatni. Kell tárolni 21 rakott és 42 üres konténert. A rakott konténereket 3 sorban tároljuk, és egyszerre maximum 3 helyezhető egymásra. A sorok között 500 mm szabad hely elegendő, hiszen a konténereket csak bakdaruval mozgatjuk. Az üres konténereket szintén 3 sorban tároljuk, maximum 4 helyezhető egymásra. A sorok között szintén elegendő 500 mm távolság, hiszen a konténereket itt is csak bakdaruval mozgatjuk.

Azért csak 4 üres konténert helyezünk egymásra, hogy felette a daru egy konténerrel még elférjen, mert a macska magassága a földtől mérve max. 13 m. 

A kontérmegrakó területen a biztonság kedvéért 4 megrakóhelyet létesítünk, de egyszerre kettő használata is elegendő a folyamatos rakodás biztosításához. (A ciklusidő számításánál úgy számoltunk, hogy egyszerre két konténert rakunk meg.

Forrás: BME KSK BSC tananyaga alapján – Szállítástechnika (BMEKOKUA203)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.