Főoldal » Társasház és más közös tulajdonú épületek végrehajtás alatt! – Kedvezőtlen folyamatok

Társasház és más közös tulajdonú épületek végrehajtás alatt! – Kedvezőtlen folyamatok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Társasházakban a kialakuló adósságok ellen szinte alig van jogorvoslat a mai Magyarországon.

Egy társasház gazdálkodása csak kifejezett választási technikákkal kontrollálható, egyébként az egyes társasház tulajdonos kiszolgáltatott!

Nem jelent ez kevesebbet, mint az adósságok létrejöttének kiszolgáltatottságát az építtető, majd tulajdonos társasházi lakók részéről.

Végrehajtásban az ügyfél kiszolgáltatottabb, mint más eljárásokban – a vagyon vesztése, a vagyoni kényszer alkalmazása miatt!
Ma Magyarországon az alaptalan követelések is eljutnak a közjegyzői tevékenység folytán végrehajtási eljárási szakaszba.
Elég egy nyaralás, vagy külföldi munkavégzés hozzá. 
Jelenleg a jogalkotás az adós állampolgár tisztelete nélkül, “rabló technikák” és adósság konszolidáció esélye nélkül zajlanak – derül ki a jogsértettek irataiból és panaszaiból.  Ezen a parlamentben és minisztériumban lehet változtatni.
Végrehajtás megindulásakor szakemberekhez kell fordulni, mert a jogorvoslati kérelmek tartalmilag és formailag sok apró részletet kell, hogy tartalmazzanak. 
Számos jogvédő iroda és rengeteg ügyvédi iroda áll rendelkezésre, de a díjazás viszonylag magas.
Bár a végrehajtási lap visszavonása lehetőség jogorvoslatban, de a jogszerű bizonyítása és az életszerű események messze elválnak egymástól.
Végrehajtás visszavonása iránt a végrehajtási eljárásban bármikor előterjeszthető a bíróságnál beadvány.
A Fizetési Meghagyás jelen eljárása formája kifejezetten ügyfél ellenes, mivel elmarad a végrehajtás jogalapjának érdemi áttekintése, mérlegelése szakmai szervezet részéről.
Ingatlan és társasházi tulajdoni hányad ma veszélyeztetett értékek, holott az épület, a lakás még mindig a lakosság legfőbb vagyontárgya.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.