Főoldal » A gyógyító zene és a fivérek

A gyógyító zene és a fivérek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

“Csókold helyettem, szél, az arcukat,
fű, kő, légy párna a fejük alatt.
Kináld őket gyümölccsel, almafa,
tanítsd őket, csillagos éjszaka.” ( Szabó Lőrinc )

Emlékezünk azokra a gyermekekre, akik már nincsenek köztünk és tudjuk hogy a felhők szélén ülve, mosolyognak és vigyáznak ránk. Most értük is gyújtunk egy mécsest. Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány.

 
” A zene minden szomorúságunknak,minden örömünknek hangot ad. Senki számára nem kell lefordítani. “
( Helen Exley )

 

Többek közt ehhez hasonló idézeteket lehet olvasni a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány fb oldalán.  És hogy kitől és honnan indult is el ez az egész? Egy a szeged café oldalán található cikkben olvasható, hogy Seres Antaltól a Fivérek frontemberétől indult eme csodálatos ötlet. Egy koncertjükön, oly csodás élményben részesült melynél fogva úgy érezte, még többet szeretne tenni a beteg gyerekekért. Elnézve a közösségi oldalon megosztott képeket, melyeken a gyermekek arcán a betegségnek, fájdalomnak nyoma sincs, ahogy a gitárt tartják, ahogy a Fivérek tagjai mosolyukkal boldogságot árasztanak feléjük. Fenomenális érzés lehet, mindezt személyesen átélni, látni örömük, s velük könnyezni a boldogságtól.

De kik is ők valójában?

3 fiatal csongrádi fiú, Seres Antal, kit anyum a mai napig Juhász Jácint fiatal kori hasonmásaként emleget, Seres Róbert, kinek hosszú haját sokáig hiányoltunk és Seres Krisztián, a legkisebb és örök mosolygós fiú alkotja ezt a triót. Mindhárman gitároznak s énekelnek. Anno a megasztár 5-ben indultak ahol a legjobb 12-ben voltak. Bár zenei múltjuk kicsit régebbről adódik hisz már 12 éve zenélnek együtt. Tán sokan emlékszünk arra a kedves történetre mikor még csak egy szál gitárjuk volt. S egy daluk, mivel a válógatóra készültek, a Vigaszom egy szál gitár is erről szól. Az egész verseny alatt, 3 csupa szív embert láttam kik igazán össze tartanak s nem szégyellik azt kik is ők valójában. Tele vannak jósággal, amiből szívesen adnak másnak. Nem véletlen alakult meg az alapítvány. A megasztárt biza nem nyerték meg, de nem hiszem, hogy kellett nekik a győzelem, hisz így is az “év legjobb zenekara” lettek, a mega után pedig beindult a koncert sorozat, lemez kiadás s emellett már számtalan nagyon jó dalt is hallhattunk már tőlük. Mint pl. a Júlia vagy az egyik nagy kedvencem a Zumba dal. Véleményem szerint érdemes őket hallgatni, s olvasni róluk, észrevenni, hogy kevés tárgyilagossággal s rengeteg szeretettel mennyi szép percet ajándékoznak ők, s mennyit adhatnánk mi. Sokan, sokat tanulhatnának tőlük. Végszóban csak annyit: Szép teljesítmény fiúk, csak így tovább!!!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.